DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Mindent beleadtam a győzelemért

Óriási versenyzést bemutatva dobogóra állhatott hazai közönsége előtt Lewis Hamilton, miután a harmadik helyen ért célba a biztonsági autós fázist követő káoszban.

Lewis Hamilton már rögtön a rajtnál előre ugrott a harmadik helyre, azonban a tömegbalesetet követő piros zászló után kénytelen volt visszaállni az ötödik rajtkockába, majd a második elrugaszkodás már nem sikerült annyira jól számára.

Visszaesett a hatodik helyre, később azonban Perez és Verstappen váratlan bokszkiállásra kényszerült, ezalatt pedig megelőzte Lando Norrist a hétszeres világbajnok, aki aztán a kakaskodó Ferrarikat kezdte el becserkészni. A kiállása nem sikerült jól, majd a safety car utáni kavarodásban a harmadik helyet tudta megszerezni.



„Mindenekelőtt meg kell említenem ezt a fantasztikus közönséget. Bárhová megyünk a világban, sehol máshol nincsenek ilyen rajongók. Nagyszerű hangulatot csináltak. Ami a versenyt illeti, mindent beleadtam, próbáltam utolérni a Ferrarikat, de túl gyorsnak bizonyultak ma délután” – mondta Jenson Buttonnek a kilencedik hazai győzelméről lemaradó Hamilton.

„A biztonsági autó után megkaptam magam mögé Checót, egy Red Bull-lal a hátam mögött pedig tudtam, hogy nehéz dolgom lesz, ők nagyon gyorsak az egyenesekben, de összességében hálás vagyok a csapat kemény munkájáért és még egyszer azért a támogatásért, amit a rajongóktól kaptam egész hétvégén.”

„A bokszkiállásunk nem sikerült túl jól, így kicsit lemaradtam a Ferrariktól, de próbáltam közelebb kerülni, aztán viszont a biztonsági autó mögött tudtam, hogy Checo nagyon gyors lesz az egyenesben, így meg is tudott előzni.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: