DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell: Az élmezőnyben lehetünk Silverstone-ban

A Mercedes fiatal brit pilótája úgy érzi, a fejlesztéseknek és a pálya jellegének köszönhetően akár a Red Bull és a Ferrari tempóját is hozhatják az F1-es Brit Nagydíjon.

Újabb optimista megszólaló a Mercedes berkein belülről: Toto Wolff és James Allison után ezúttal George Russell nyilatkozott úgy, hogy Silverstone-ban az átlagnál erősebben szerepelhetnek. Tény, hogy a W13-as Barcelonában nyújtotta eddig az egyik legjobb teljesítményt, amely sok szempontból hasonlít a brit helyszínre, emellett Kanadában is biztató jeleket láthattunk a címvédő istállótól, amely ráadásul fejlesztésekkel is készül a mostani versenyre.

russell-dppi-kanada-f1



„Ha megnézzük az előző három versenyt, mindegyik esetén elég hasonló, viszonylag alacsony tempójú és huplis utcai jellegű pályákról volt szó. Úgy gondolom, Silverstone nagy tempójú jellege és simább felülete egyértelműen jobban a kezünkre fog játszani. De persze nincs erre garancia, mert ahogy korábban elmondtam, minden egyes helyszínen kicsit más probléma jön elő az autóval. De viszonylag hiszünk benne, hogy ez egy versenyképes hétvégénk lehet, nem is csak a fejlesztések, hanem a pálya jellege miatt” – mondta el Russell a Motorsport.com szakoldalnak nyilatkozva.

Arra a kérdésre, hogy mindez mit jelenthet a két élcsapathoz, a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest, így felelt a fiatal pilóta: „Valószínűleg egy tempón lehetünk velük. Nem látom, hogy eléjük kerülhetnénk. Főleg szombaton, az időmérőn tűnik úgy, hogy előnyük van: szerintem mi vagyunk az egyetlen csapat, amelyik közeledik vasárnap, nem pedig nő a hátránya. Általában ezek a különbségek nőni szoktak a futamra, úgyhogy ez ígéretes számunkra. Pillanatnyilag egyszerűen csak leszorítőerő hiányzik, de amúgy egy jó versenyautóval rendelkezünk, amit jól mutat az említett közelítés. Érdekes lesz. Nyilván most először látjuk majd ezeket az autókat igazán tempós kanyarokban.”

Russell azt is elmondta, hogy többre vágyik annál, mint hogy elmondhatja magáról, hogy eddig az összes futamon az első öt között zárt: „Nyilván egy jó kis statisztika, de nem igazán számít semmit majd a szezon végén. Ha ez számít egy bajnokság megnyeréséhez, akkor az nagyszerű. De egyértelmű, hogy a harmadik-ötödik helyek közötti eredmények önmagukban vélhetően nem elegendők ahhoz, hogy az évad végén az első háromban legyél. Úgyhogy azért vagyunk itt, hogy győzzünk, hogy harcoljunk. Büszke vagyok rá, hogy maximalizáljuk az eredményeinket, de többért vagyunk itt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: