DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sainz: Bárkinél jobban vágyom az első győzelemre

A Ferrari ifjú spanyolja, Carlos Sainz úgy véli, a Brit Nagydíj jó referenciaként fog szolgálni a tekintetben, mennyire érzi magát jól az idei autóban és mennyit fejlődött az évkezdéshez képest.

Carlos Sainz a szezon első felében láthatóan szenvedett az új autóban, kifejezetten nehezen tudott alkalmazkodni a Ferrarihoz. Ugyan erős versenyeket is tudhat maga mögött, bőven kijutott neki a sikertelen kísérletekből.

A spanyol állítja, a silverstone-i pálya leginkább Barcelonához hasonlít, az utolsó olyan helyszínhez, ahol igazán nehéz dolga volt az autóval. Elismerte, hogy bár legutóbbi formája biztatónak tűnt, ez a hétvége hasznos teszt és visszaigazolás lesz arról, mennyit fejlődött valójában.

„Eléggé izgatott vagyok. Nem csupán Kanadától, Bakutól és Monacótól is kaptam egy kis lendületet, végre volt néhány tisztességes hétvégém az autóval” – válaszolta a Motorsport.com kérdésére Sainz. „Úgy gondolom, Silverstone nagyobb kihívást fog jelenteni, hiszen közelebb áll Barcelonához, ahhoz a pályához, ahol eddig a legjobban küzdöttem. Ez kiváló referencia lesz a számomra, hogy lássam, mennyit fejlődtem én magam, és az autóval való kapcsolatom. Monaco óta határozottan közelebbinek és kényelmesebbnek érzem a helyzetem a Ferrariban” – tette hozzá.

 



Sainz elárulta, tisztában van vele, hogy türelmesnek kell lennie az első győzelmére való törekvés közben. „Jobban akarom, mint bárki a paddockban, és tudom, hogy sokan mások is szeretnék már nekem azt a bizonyos első győzelmet” – fogalmazott. „Ugyanakkor úgy láttam, azokban a helyzetekben, amikor közel kerültem hozzá, a tervem könnyen kudarcba fulladt, mert túlságosan akartam. Azt hiszem, türelmesnek kell maradnom, nincs szükségem arra, hogy üldözzem az első győzelmem. Majd jönni fog magától!”

A spanyol továbbra is úgy érzi, idén talán még becsatlakozhat a bajnoki címért folyó küzdelembe, amennyiben képes lesz versenyeket nyerni és folyamatosan pontokat szerezni. „Nem folyok bele túlságosan a bajnoki küzdelembe, főként azért, mert a szezon elején kétszer is nulláztam egymás után, majd Bakuban újra. Mondjuk ki, így azért eléggé lemaradtam, ám ha továbbra is a futamgyőzelmekre koncentrálok, talán visszakerülhetek a harcba” – fejtette ki.

A terv tehát az, hogy minden versenyen dobogón állhasson a spanyol. „Innentől arra koncentrálok, hogy ott legyek a pódiumon, sőt, megnyerjem a versenyeket. Meglátjuk, ez hová vezet. Ugyanakkor nem koncentrálok őrülten a bajnoki küzdelemre, igyekszem inkább versenyről versenyre hozni a jó eredményeket. Próbálok első lenni, de ha nem állok mindig a dobogón, akkor következetesen haladok tovább. Így talán visszatérhetek ahhoz a Carloshoz, aki az elmúlt éveimben voltam. Ez az új remélhetőleg visszavezet a csúcsra” – zárta gondolatait az ifjú ferraris. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: