DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Russell aggódik a gyors kanyarok miatt

Erősen kételkedik abban a Mercedes fiatal pilótája, hogy idén padlógázzal tudná bevenni a Copse-kanyart Silverstone-ban. George Russell szerint a pattogás miatt ismét gondban lehetnek.

Rengeteget szenvedett eddig idén a Mercedes a delfinezés jelensége miatt, ami egy látványos pattogást idézett elő az autók többségénél. Bár a csapatok zöme ezt képes volt megoldani, a német márka számára ez jelentős problémákat okozott, ugyanakkor voltak jelei a fejlődésnek.

Barcelonában és Montreálban például kifejezetten jól teljesítettek, de ezeken a helyszíneken sem alakult minden a tervek szerint. George Russell úgy véli, Silverstone is gondokat okozhat majd, ezért idén biztosan nem tud majd padlón átmenni a Copse-kanyaron.



 

„Eléggé meglepett minket, amikor Barcelonába mentünk, és nem pattogott az autónk, de aztán a nagy sebességű 3-as, és 9-es kanyarokban ugyanúgy delfinezett. A Ferrari, és a mi fedélzeti kamerás felvételein is hallani lehet, ahogyan odaér az alja. Ott ez 250 km/h-nál előjött, a Copse pedig egy 300 km/h-s kanyar” – idézte Russellt a Motorsport.

„Nem lesz könnyű dolgunk, de azt hiszem mindegyik csapat ugyanebben a csónakban evez majd. Eléggé biztos vagyok benne, hogy idén nem fogok ott padlón átmenni, még akkor sem, ha lényegesen több leszorítóerőnk van nagy sebességnél” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: