DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedesnek nem elég a megbízhatóság

A Mercedes pilótái eddig minden futamon célba értek idén, viszont az élmezőny hibái ellenére továbbra sem volt esélyük a futamgyőzelemre. Toto Wolff szerint ezen változtatniuk kell.

Bár az autóval sokat szenvedtek a delfinezés jelensége miatt, Lewis Hamilton és George Russell minden futamon meglátta a kockás zászlót 2022-ben, utóbbi ráadásul nem zárt az ötödiknél rosszabb pozícióban. A Mercedesnél természetesen örülnek ennek a megbízhatóság szempontjából, ugyanakkor azt is tudják, ez kevés lesz a további sikerekhez.

Toto Wolff úgy véli, kicsit mókás, hogy a legerősebb csapatok, vagyis a Ferrari és a Red Bull versenyzői ebben a szezonban többször is technikai hiba miatt adták fel a küzdelmet.



 

„Vicces, hogy mindkét csapatnak folyamatosan leáll az autója. Ettől függetlenül nem lehetünk elégedettek ennyivel, mert ez nagyon gyorsan a másik irányba is fordulhat” – idézte Wolffot a Motorsport.

A német istálló csapatfőnöke szerint az előző évben már megtanulták, hogy soha nem bízhatják el magukat, ezért igyekeznek reálisan látni a helyzetüket.

„Természetesen örülünk a megbízhatóságunknak. De ha megnézzük, tavaly hogyan mentünk a motorunkkal akkor egy másik jelenségéggel volt sok problémánk, ezért nem akarok ideje korán túlságosan izgatott lenni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: