DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Brown az Andretti érkezésében reménykedik

Egyelőre úgy tűnik, komoly ellenállásba ütközik az Andretti F1-es projektje, ám nem minden csapat részéről elleneznék az amerikaiak belépését. A McLaren vezérigazgatója reméli, hogy zöld utat kapnak.

Komolyan gondolják belépési szándékukat az Andretti Autosport részéről, de az ötlettel nem mindenki értett egyet, annak anyagi hatásai miatt. A tulajdonos Michael Andretti Miamiban kijelentette, hogy a nehézségek ellenére sikeresen halad előre a projektjük, a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown pedig szeretné, ha ez tényleg így lenne, és megvalósulna a tervük.

„Remélem, hogy nem halottak a törekvéseik. Nem hiszem, hogy azok, de mindenképpen úgy tűnik, hogy nagy ellenállásba ütközik” – idézte Brown szavait az F1i.com. A szakember ezzel többek között arra utalt, amit nemrégiben Stefano Domenicali mondott, az F1 elnök-vezérigazgatója ugyanis elárulta, hogy a sportág jelenlegi erős pénzügyi helyzetének védelme érdekében, nincs szükség új csapatokra.



 

Brown mindezek ellenére kitart amellett, hogy nem a csapatokon múlik, milyen pénzügyi korlátot szabnak az új belépők számára.

„Nem szeretnék nyilatkozni arról, hogy szerintem mi a helyes szám. Én azt mondanám, hogy az F1-es franchise értéke a Concorde-megállapodás aláírásától napjainkig rohamosan nőtt. Alapvetően a sportágon múlik az, hogy mi a helyes, de bármennyit is ért egy F1-es csapat három évvel ezelőtt, ma már lényegesen nagyobb értékkel bír” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: