DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Wolff: Silverstone kedvezhet nekünk

Spanyolország után Kanadában ismét úgy tűnt, hogy a Mercedes felzárkózott a legjobbakra, Toto Wolff pedig abban bízik, hogy a Brit Nagydíj helyszínén is versenyképesek lehetnek.

Montreálban a Mercedes mindkét versenyzője jól teljesített, Lewis Hamilton dobogóra állhatott, George Russell pedig hozta a tőle már szokásosnak mondható formát, és újfent a legjobb ötben zárt. A német márka csapatfőnöke úgy gondolja, Silverstone karakterisztikája kedvezhet az autójuknak, ha megtudják oldani a pattogásból eredő problémákat.

„Szerintem, ha képesek vagyunk arra, hogy elég alacsonyan tartsuk az autót, akkor itt versenyképesek lehetünk, de ismeritek a helyzetet. Barcelona után annak örültünk, hogy ismét harcban vagyunk a bajnoki címért, aztán most itt tartunk” – mondta Toto Wolff a Sky Sportsnak adott interjúban.



 

A Mercedes szakemberét arról is megkérdezték, hogy szerinte eddigi hullámzó teljesítménye miatt Hamiltonnak szüksége van-e arra, hogy a hazai futam feldobja őt, de Wolff úgy véli, a hétszeres világbajnok hozzáállása nem változott a korábbiakhoz képest.

„Azt mondhatom, hogy a csapaton belül mindig nagyon pozitív volt a hozzáállása. Az, ahogy Russellel együtt tudnak dolgozni, igazán elképesztő” – tette hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: