DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Rosberg: A Ferrarinak már nincs mit veszíteni

A jelentős hátrány miatt már nem lehet nyomás a maranellói csapaton Nico Rosberg szerint. A 2016-os világbajnok nagyon kíváncsi, mire lesznek képesek a szezon második felében.

Bár a szezon elején jelentős előnyben volt a Ferrari, főként a Red Bull technikai problémái miatt, az utóbbi néhány versenyen fordult a kocka, az energiaitalosok pedig a maguk javára tudták fordítani az olaszok hibáit.

Bár Charles Leclerc és Carlos Sainz is kiváló formában van, a rengeteg meghibásodás miatt bajba kerültek, sokan pedig már úgy gondolják, eldőlt a világbajnokság. Nico Rosberg szerint ebben a helyzetben a Ferrarinak muszáj támadásba lendülnie.

„Már úgymond nincs vesztenivalójuk. Csak rajthoz kell állni, aztán meglátjuk, mit tudnak kihozni ebből. Persze, a megbízhatósági problémákon felül kell kerekedniük, de a nyomás most egy kicsit lekerült róluk” – idézte Rosberg szavait az F1i.com



A német szerint a szezon elején úgy tűnt, a Ferrari lesz a fő esélyese a bajnokságnak, ám a közelmúltban nem jött ki nekik a lépés.

„Úgy gondolom, hogy hatalmas favoritok voltak az első néhány futamot követően. Most már nagyon le vannak maradva, szóval nincs vesztenivalójuk. Nagy hajrára lesz szükség, aztán meglátjuk, mire lesznek képesek” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: