DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg: Sainz nem világbajnok alkat

A spanyol erős élversenyző, de jelenlegi kvalitásai alapján nem bajnoki alapanyag – vélekedik Nico Rosberg. Ez a németet is meglepi, tekintve Sainz erős 2021-es szezonját.

A kiegyenlített első ferraris évhez képest Carlos Sainz idén hétvégéről hétvégére egy, ha nem épp kettő-három lépéssel el van maradva a vezérpilóta szerepét elfoglaló Charles Leclerc-től. A spanyol rendszerint mind futamokon, mind versenyeken jelentősen lemarad monacói csapattársától, emellett vezetői hibákkal is számos pontot elbukott már. Leclerc motorcsere miatti büntetése után a Kanadai Nagydíjon került idén legközelebb a győzelmi esélyhez, de végül második helyen futott be.



Idén ötödször állt dobogóra, eggyel többször, mint Leclerc, valamint annyiszor, mint Sergio Perez – azonban ő az egyetlen az élcsapatok négyeséből, aki sem futamgyőzelmet, sem pole-pozíciót nem szerzett. A 2016-os világbajnok Nico Rosberg is arról beszélt, hiába a stabil második-harmadik helyek, Sainzból hiányzik az a bizonyos plusz:

„Sainzban megvan, hogy erős, jó Ferrari-versenyző legyen. De jelenleg nincsen meg benne, ami egy világbajnoknak kell” – értékelt Rosberg a Sky Sports adásában, ismét online bejelentkezve a közvetítésbe. „Ami a teljesítményt illeti, Charles Leclerc minden egyes idei versenyen jobban ment nála. Továbbra is javulásra van szüksége, ami a tavalyi év után elég nagy meglepetés. Persze az autó teljesen más, így talán neki több idő kell, hogy összecsiszolódjon vele.”

A futam utolsó 15 körében Sainz végig nyomás alá helyezte a későbbi futamgyőztest, Max Verstappent – Rosberg ejtett pár elismerő szót a Red Bull-os éllovasról.

„Néhány rendkívül meggyőző versenyen vagyunk túl Max részéről. Rendkívül magabiztos, és meggyőző szinten teljesít. Különböző körülmények közt vezetett tökéletesen az időmérőn, a futamon Sainz által rá helyezett nyomást pedig nem szabad alábecsülni. Az autóban ülve szörnyű érzés, amikor mindent jól csináltál, aztán a biztonsági autó mögött hirtelen ott van mögötted a Ferrari, amely a három DRS-zóna segítségével rengeteg nyomást helyez rád. Elég a legkisebb hiba, és megelőz, de Max tökéletesen állta a sarat” – dicsérte a hatodik idei győzelmét megszerző hollandot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: