DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Ricciardo: Elhittem, hogy világbajnok lehetek

Elárulta, mit érzett első futamgyőzelme után Daniel Ricciardo. Az ausztrál versenyző 2014-ben Kanadában nyert először, a siker után pedig azt hitte, elég hamar világbajnoki címet szerezhet.

Egy izgalmas futam végén szerezte meg pályafutása első futamgyőzelmét a 2014-es Kanadai Nagydíjon Daniel Ricciardo. Az ausztrál abban az esztendőben teljesítette első szezonját a Red Bull színeiben, a Montreálban elért siker után viszont saját bevallása szerint úgy érezte, sokkal többre lehet képes rövidtávon.

„Meggyőztem magam arról, hogy jövőre világbajnok leszek, és egy jobb autónk lesz. Azt gondoltam, hogy ha ezt a versenyt képes voltam megnyerni, akkor még sok másikat is meg fogok nyerni. A gondolataim megelőztek engem” – idézte Ricciardót a PlanetF1.



A McLaren pilótája szerint nem vált nagyképűvé az első győzelmétől, inkább csak túlságosan izgatott lett a hirtelen jött sikertől.

„Azt hiszem, a tetteim rendben voltak. Nem arról van szó, hogy hülyeségeket csináltam, és vettem magamnak egy jachtot, vagy elkezdtem arrogáns lenni, de gondolatban valószínűleg túlságosan is izgatott lettem az előttem álló dolgok miatt” – zárta gondolatait a 32 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: