DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Herbert: Eljön a nap, mikor Stroll kirúgja a fiát

Az egykori F1-es versenyző szerint elérünk majd egyszer ahhoz a ponthoz, amikor Lawrence Strollnak döntést kell hoznia: fia kedvében jár el a továbbiakban is, vagy a csapat érdekeit helyezi előtérbe.

Sebastian Vettel 2021-ben 14:8 arányban legyőzte a kvalifikációkon kanadai csapattársát, aki egyben az istálló tulajdonosának, Lawrence Strollnak a fia, emellett 9 ponttal elmaradt tőle a világbajnoki pontversenyben is tavaly. Idén semmivel sem könnyebb Lance Stroll helyzete, aki az első két futamot kihagyó Vettellel szemben 1:6-ra áll az idei kvalifikációkon, a versenyeken pedig mindössze 3 egységet tudott összekaparni, a német 13 pontjával szemben.

A ma már 58 esztendős egykori F1-es, Johnny Herbert úgy gondolja, egyszer el fog jönni a nap, amikor válaszút elé fog állni az idősebbik Stroll: „Lance most egy nehezebb időszakot él meg” – kezdte a napjainkban riporterként dolgozó brit az F1 Nation Podcastben.



„Személy szerint én úgy gondolom, hogy egyszer el fog érkezni az a nap, amikor Lawrence azt kell majd mondja a fiának »Megadtam neked a lehetőséget, de nem tudtál élni vele, így most már azt kell tennem, ami a csapat számára helyes.« Biztos vagyok benne, hogy lesz egy pont, amikor ez meg fog történni” – mondta Herbert.

A Sky szakértője emellett kitért Pierre Gasly helyzetére is, aki szerinte kiváló utódja lehetne a bukdácsoló kanadai versenyzőnek: „Pierre-nek is azt kell tennie, amit Danielnek: kiválni! Szerintem már most el kellett volna mennie valahová máshová.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: