DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Az Alfa Romeo elégedett Zhou fejlődésével

Egyelőre elégedettek Guanyu Zhou munkájával az Alfa Romeónál. A csapatfőnök Frederik Vasseur szerint a kínai újonc kiválóan teljesít az idei szezonban, így pozitívan tekinthetnek a jövőbe.

Bár élete első F1-es versenyén egyből pontot szerzett, később némi hullámvölgybe került Guanyu Zhou, aki Kanadában ismét a legjobb tízben zárt. Frederik Vasseur úgy látja, a Montreálban mutatott teljesítménye mutatja meg a legjobban, mennyire sokat ér a kínai pilóta munkája.

„Nagyon jó hétvége, és egy nagyszerű verseny volt. Több mint elégedett a csapat, és több mint elégedett Zhou, mert fantasztikus versenyt futott. Jó pontokat szerzett, és úgy gondolom, hogy ez egy lépés lesz a fejlődés felé számára és a csapat számára is” – mondta Vasseur az F1 Nation podcastben.

A csapatfőnök szerint a fiatal tehetség fejlődése nagyszerűen halad, mivel lépésenként tudott egyre erősebbé válni.



„A szezon elejétől kezdve úgy gondolom, hogy minden egyes lépéssel fejlődést ért el. Az első célként azt tűztük ki, hogy jusson be néhány alkalommal a Q2-be, ami rögtön elsőre sikerült neki, a futamokon pedig mindig nagyon erős volt, így pontokat is tudott szerezni. Volt némi probléma a megbízhatósággal kapcsolatban, de összességében elégedett vagyok vele. Mindig pozitív, és nagyon csapatorientált, a munkára koncentrál, és a csapatért hajt, szóval úgy gondolom, hogy ez egy nagyszerű eredmény számára” – folytatta Vasseur.

Az Alfa Romeo szakembere szerint Zhou megmutatta, hogy igenis helye van a Formula-1-ben, és a teljesítményét a korábbi technikai problémák sem vetették vissza.

„Olyan szinten van, amire korábban senki sem számított. Nagyon erős versenyeket fut, következetes, és erős munkát végez a gumikezelésben is. Tökéletesen emlékszem a nagyon durva, ostoba és rossz megjegyzésekre vele kapcsolatban, amikor tavaly aláírt hozzánk. Szerintem amikor Ricciardo, Lewis (Hamilton), vagy Russell ellen küzdött, akkor megmutatta, hogy hülyék, akik így vélték” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: