DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappennek a Ferrarinál kellene versenyeznie?

Tom Coronel a Ferrari-vezetők helyében sürgősen megérdeklődné, mennyibe kerül Max Verstappen. A holland szerint az olaszoknak jót tenne, ha az ifjú világbajnok náluk versenyezne.

A Ferrari látszólag az újjászületés közepén van, de Max Verstappennel azért meggyűlik a bajuk idén. Tom Coronel holland autóversenyzőnek meggyőződése, hogy amire igazán szüksége lehet az olaszoknak, az maga a regnáló világbajnok. Véleménye szerint a Ferrarinak meg kellene fontolnia, hogy átcsábítja a hollandot a Red Bulltól. 

Hiába kezdték ugyanis erősen a szezont és látszólag a tempójuk is nagyobb az energiaitalosokénál, a megbízhatósági aggályok mindkét fél számára problémát jelentettek eddig. Verstappennek mégis sikerült elhúznia a világbajnoki tabellán, ám előnye talán még több lehetne mostanra, ha egy Ferrariban ül – állítja Coronel.



A RacingNews365 F1 podcastjában a holland elmondta: száz százalékig biztos benne, hogy honfitársa idén még nagyobb sikereket érhetne el a piros autóban. „Mindig is ezt mondtam! Tudni kellene, mi Max értéke. A Red Bull érthető módon hosszú távra szerződtette őt, hiszen így biztosak lehetnek benne, hogy a legjobb pilóta az övéké” – kezdte Coronel. 

„Ha én lennék a Ferrari igazgatója, biztosan megkérdezném: mennyibe kerülne megvenni Maxot a Red Bulltól? Ki mondja, hogy ezt nem lehet megtenni? Annyit mindent láttam már!” – fogalmazott. A holland állítja, Verstappen végtelenül értékes, mint mondta: „minden Ferrarit megér!”

Ennek a lépésnek valljuk be, vajmi’ kevés esélye van, hiszen amellett, hogy Verstappen 2028 végéig írta alá szerződését a Red Bullnál, korábban egyértelművé tette, hogy „örökké” velük szeretne versenyezni. Ugyanakkor ki tudja! Váratlan és izgalmas lépés lenne ez a Ferraritól…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: