DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perezt lenyűgözték Verstappen képességei

Komoly dicséretet fogalmazott meg csapattársa felé Sergio Perez. A Red Bull mexikói pilótája szerint a világbajnoki címvédő a Formula-1 történetének egyik legjobb versenyzője.

Már a 2015-ös bemutatkozása után sokan elkönyvelték, hogy Max Verstappen világbajnok lesz az F1-ben, akik pedig így vélték, azoknak igazuk lett, miután 2021 decemberében a holland pilóta felért a csúcsra.

Az energiaitalosok tehetsége hamar helyet követelt magának a Red Bullnál, ahol teljesítményének köszönhetően stabil helye van. Az évek során több csapattársa is volt már az osztrák istállónál, ám Daniel Ricciardo távozása óta Sergio Perez az egyetlen, aki képes hosszabb távon is felvenni vele a versenyt. A mexikói úgy véli, ez nem könnyű feladat, mivel Verstappen kivételes versenyzői kvalitásokkal bír.

„Max nagyon jó, egy igazán komplett versenyző. Szerintem kétségkívül ő az egyik legjobb a Formula-1 történetében, ha nem a legjobb, köszönhetően annak, ahogyan kezdettől fogva nevelték. Olyan képességekkel rendelkezik, amelyekkel egyetlen más pilóta sem az F1-ben. Az első edzéstől egészen a végéig a határon van, kétségkívül nincs még egy ilyen pilóta a mezőnyben” – árulta el Perez a FOX Sports Mexico számára adott interjúban.



A 32 esztendős versenyző idén kiváló formában van, és abszolút tartja a lépést csapattársával, a fejlesztések során pedig igyekeznek visszajelzéseket adni egymásnak.

„Idén már nagyon hasonlóak vagyunk. Csapatként ilyen szinten dolgozni nagyszerű, de ez versenyzőként is sokat követel. Max és én minden hétvégén visszajelzéseket adunk egymásnak, és általában ugyanabba az irányba haladunk az autóval” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: