DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kezelésre szorul Perez megsérült nyaka

A Brit Nagydíjig hátralevő napokban nem edz, kizárólag rehabilitációra jár Sergio Perez: utólag derült csak ki, hogy a kanadai időmérőn történt balesetben megsérült a nyaka.

Sergio Perez mindössze a kilencedik körben sebességváltó-meghibásodás miatt adta fel a Kanadai Nagydíjat – a Red Bull gyanítja, hogy az alkatrész a szombati időmérős bukás következtében károsodott. De nem csupán az autó sérült meg: csak a rövidbe szabott futam után derült ki, hogy Perez nyakát is meghúzta, ezért a soron következő Brit Nagydíj előtt kezelésre szorul.

„Ilyen rosszul alakult versenynap után a hetet mindig nehéz elkezdeni. de rendben vagyok. Gyógyulgatok a nyakam miatt, ugyanis a baleset óta erős izommerevség van jelen, amit akkor nem éreztem. Eléggé fájt, de összességében minden rendben van” – mondta a Fox Sports mexikói kiadásának Perez.



„Most az izommerevség miatt nem tudok edzeni, kizárólag nyakterápiára járok, hogy százszázalékos legyen. Minden verseny más, mert a test mindig különböző állapotban van. Néha jobban kell kardióra, erőre vagy ellenállásra edzeni. Azaz mindig mást edzünk, az egymást követő hétvégéken inkább a regeneráción a hangsúly” – tért ki röviden arra, hogy a kieső edzés nem fogja hátrányosan érinteni Silverstone-ban.

Kiesésével Perez a pontversenyben 46 pontos lemaradásba került Max Verstappenhez képest, de továbbra is a második helyen áll összetettben. Tisztában van vele, az eldobott futamok sokba kerülnek: „Fontos, hogy megoldjuk a problémáinkat, mert az idei évben minden megbízhatósági probléma más jellegű volt. Dolgoznunk kell rajtunk. Ez fogja eldönteni a bajnokságot, kétségtelen, hogy az ilyen nullák nagyon drágák a bajnokság ezen szakaszában” – nyilatkozta a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: