DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Stroll továbbra is bizalmatlan

Lance Stroll szerint nagyban befolyásolja a szezonban nyújtott teljesítményét az AMR22-be vetett bizalom hiánya. Állítja, változatlanul kiszámíthatatlan az idei Aston.

A 2022-es évben az Aston Martin kapcsán jóval többet emlegetjük Sebastian Vettel nevét, és nem csupán környezetvédelmi „akciói” miatt. A német világbajnok rendre csapattársa, Lance Stroll előtt végez, különösen a kvalifikációkon. Vettel annak ellenére is többször került be idén a Q3-ba, hogy az első két futamot ki kellett hagynia a COVID miatt, és egyedül Miamiban kapott ki az ifjú kanadaitól. Strollt háromszor intette le tizedikként a kockás zászló, míg Vettel egy hatodik, egy nyolcadik és egy tizedik helyezést gyűjtött be.

Mike Krack csapatfőnök már a szezon elején megjegyezte, hogy az AMR22 kiszámíthatatlansága mindkét pilótájának teljesítményét befolyásolta, ám állítólag ezt a problémát a közelmúltban megjelent frissítés megoldotta. Stroll azonban úgy véli, az autóba vetett bizalom hiánya továbbra is hátráltatja őt.

 



„Mindig fejlődünk, de én személy szerint szeretnék egy jobb, kényelmesebb helyzetbe kerülni az autóval” – fogalmazott a kanadai. „Még mindig úgy érzem, nem vagyok elég magabiztos az autóban. Dolgoznom kell azon, hogy visszatérjek abba az állapotba, amiben tavaly és tavalyelőtt éreztem magam, az jóval kényelmesebb és biztonságosabb volt” – tette hozzá.

Mint elmondta, a jelenlegi helyzet egy kissé nehéz számára, de úgy véli, tovább kell dolgozniuk a mérnökeivel, hogy megoldást találjanak a problémára. A Motorsport.com kérdésére, miszerint ez egy olyan probléma-e, amely beállítási változtatásokkal megoldható-e, azt felelte: annál jóval nagyobb. „Azt hiszem, ez inkább az autó jellemzője, de mivel nem vezettem más autóját, nem tudhatom biztosan. Tovább kell dolgoznunk és meg kell értenünk a működését, de jóval nagyobb kihívást jelent ez az év számunkra az előzőekhez képest. A cél egy jó pozícióba kerülni, felvenni a ritmust, meg ilyesmi” – vélekedett az ifjú astonos, aki a jövőbeli frissítésekből származó előnyökkel kapcsolatban azért bizakvó: állítja, minden ilyesmi a segítségükre lehet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: