DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Miért lehet probléma Strollnak Vettel feltámadása?

Sebastian Vettel az elmúlt versenyeken egyre jobban érzi magát az Aston Martinban, az exvilágbajnok Jacques Villeneuve pedig elmagyarázta, hogy miért okozhat ez nehézséget Lance Stroll számára.

Jacques Villeneuve úgy véli, hogy Sebastian Vettel formába lendülése az Aston Martinnál problémákat okozhat csapattársának, Lance Strollnak. Miután a szezon első két versenyét kihagyta koronavírus-fertőzés miatt, Vettelnek nehéz futama volt Ausztráliában, amelyet be sem fejezett.

Mióta azonban a csapat a Spanyol Nagydíjon átalakította az AMR22-t, a német jó formában van, és az azerbajdzsáni versenyen eddigi legjobb eredményét érte el, amikor a 6. helyen végzett. Úgy tűnt, hogy egy erős hétvégére készül a Kanadai Nagydíjon, miután a szabadedzések során is jól teljesített. Ez végül nem következett be az időmérőn, ahol mindkét Aston Martin kiesett a Q1-ből, de Vettel feljött, és végül a 12. helyen ért célba.

-00122011_279



Villeneuve úgy gondolja, hogy a másik világbajnokhoz, Fernando Alonsóhoz hasonlóan Vettel is bizonyítja, hogy mennyire tapasztalt. „Alonsóhoz hasonlóan ő is bajnok” – mondta Villeneuve az F1 Nation podcastjában. „Nagy tapasztalattal rendelkezik, és a csapattal dolgozik. Most az autó is egyre jobban fekszik neki.”

Következésképpen Villeneuve arra számít, hogy ez problémát jelenthet Stroll számára, akit általában az elmúlt versenyhétvégéken felülmúlt Vettel, és aki 10 ponttal (a német több, mint négyszer annyit gyűjtött, mint Stroll) le is van maradva tőle a világbajnoki tabellán. „Minél többször történik az, hogy a csapat Vettel igényei szerint fejleszti az autót, annál nehezebb lesz Lance-nek vezetni azt” - mondta az 1997-es világbajnok. „A pilóták közötti különbségek kezdenek majd megmutatkozni, és ezt a modern 2022-es autóknál is láthatjuk. Nagy differencia tapasztalható a versenyzők között és az elmúlt évek alapján úgy tűnik, hogy a mezőny sok tehetséges versenyzőt rejt.”

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: