DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone: Michael megmondaná a frankót Steinernek

Nem tesz jót Mick Schumachernek, hogy csapatfőnöke rendszeresen kritizálja. Olyasvalaki kellene mellé, aki segítené őt – például édesapja, Michael Schumacher.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner nem titkolja, hogy elégedetlen a másodéves Mick Schumacher idei teljesítményével. „Nem leszek a bűnbak amiatt, mert a dolgok nem úgy alakulnak Mick számára, ahogy el lettek tervezve. Tény, hogy nincsen pontja és az is, hogy volt két nagy balesete. Ennek egy csapat sem örülne” – jelentette ki Steiner a német Skynak. Hozzátette: nincs baja a fiatal Schumacherrel, de a versenyzőnek teljesítenie kell, mint mindenkinek a Formula-1-ben.

A sportág egykori irányítója, Bernie Ecclestone szerint Mick apja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher jelenléte sokat segítene az ifjú németnek: Steiner biztosan nem ütne meg ilyen hangot, ha a 2013-ban síbalesetet szenvedett legenda a Haas bokszában lenne.



„Nem tudom, mennyire jó vagy rossz az autójuk, és azt sem, mennyire van összhangban az autó által igényelt vezetési stílus és az ő stílusa” – idézi Ecclestone-t a Sport.de. „De nincs szüksége arra, hogy ezeket mondogassák neki állandóan. Olyasvalakire lenne szüksége, aki segíti őt és nem kritizálja gyakran. Képes lehet legyűrni Günthert, hogy ő adjon neki tanácsot, ne fordítva? Ha Michael itt lenne, megmondaná Günthernek a frankót. Azzal sokat segítene.”

Ecclestone attól tart, hogy ha a Haas megválik Schumachertől, az a német F1-es karrierjét is megpecsételi. Pedig szívesen látná őt egy élcsapatban is: „Ha kihozza a sodrából a csapatot és kirúgják, akkor az a kérdés, másik istálló akar-e lehetőséget adni neki. Megvan a kellő képessége, és biztos vagyok benne, hogy az akarata is. A kérdés, hogy van-e csapat, amely felfogadná őt, hogy meggyőződjön róla: van olyan jó, mint az apja?”

„Én szívesen megnézném őt egy másik, versenyképesebb autóban. Kíváncsi lennék rá az idei év előtti Mercedesben, az szép lenne” – játszott el a gondolattal Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: