DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Newey: Verstappen nem agresszív

Alaptalannak véli azokat a kritikákat Adrian Newey, melyek szerint Max Verstappen agresszívan vezetne. A Red Bull tervezőzsenije szerint a holland valójában egy nagyon megfontolt pilóta.

Nem ért egyet az olyan emberekkel az osztrák istálló technikai főnöke, akik azzal vádolják Max Verstappent, hogy agresszív vezetési stílussal rendelkezik, és olykor túl kemény a pályán. Adrian Newey úgy érzi, ezek a kritikák indokolatlanok, mivel kevesen ismerik eléggé a címvédőt.

„Igazságtalan dolog összehasonlítani a különböző korszakok versenyzőit, de Max ott van az élmezőnyben. Szerintem ez az agresszív versenyzőről alkotott kép túlzás. Talán a korai F1-es versenyein elég agresszívan vezetett, de az elmúlt szezonban ez már indokolatlan volt. Általában nagyon nyugodt, nagyon megfontolt, óriási reflexei vannak, és öröm vele dolgozni”- idézte Newey szavait a RacingNews365.



 

Az elismert tervező korábban több csapatnál is részese volt a világbajnoki sikereknek, így már összesen hét olyan pilótával dolgozott együtt, akik vb-t nyertek. Newey szerint Verstappent leginkább Mika Hakkinenhez lehetne hasonlítani.

„Mika nem mondott sokat, és néha le kellett fordítani, amit mondott, de ha azt a 10 szót jól fordítottad le, akkor nagyon is lényeglátó volt. A nagyszerű versenyzők, mint Max tudják, mit akarnak az autótól, és tudják, hogyan kommunikáljanak a versenymérnökükkel arról, hogy mit szeretnének, és hogyan érhetik el ezt” – zárta gondolatait a 63 éves szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: