DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocon: Alonso egy igazi oroszlán

Elismerően beszélt rutinos csapattársáról Esteban Ocon. A francia pilóta úgy véli, a kétszeres világbajnok még mindig éhes a sikerre, ahogy régen is, ezért abban bízik, marad az Alpine csapatánál.

Kanadában régi önmagát idézte Fernando Alonso. A spanyol pilóta már a pénteki szabadedzések során is bíztató tempóra volt képes, szombaton pedig nagy meglepetésre az első sorba kvalifikálta magát. A vasárnapi futamon akár a dobogón is zárhatott volna, ám elég szerencsétlenül alakultak a dolgok számára.

Látva ezt a teljesítményt, csapattársa reméli, Alonsót megtartja az Alpine, és jövőre is egy csapatban versenyezhetnek majd.

„Fernando csapattársának lenni egy nagyszerű dolog. Amikor csatlakozott a csapathoz sokan mondták, hogy nagyon nehéz dolgom lesz vele, de ez egyáltalában nem igaz. Úgy gondolom, hogy jó partnerek vagyunk, és nagyon élvezem a vele való közös munkát” – mondta Ocon a DAZN számára adott interjú során.



 

A fiatal francia pilóta szerint Alonso sebességén semmi sem látszik abból, hogy két szezont is kihagyott, úgy érzi, a kétszeres világbajnok félelmetesen jól dolgozik.

„Fernandónak nem kell bizonyítania semmit. Ha a Formula-1-ben akarja folytatni, akkor maradni fog. "Még mindig motivált, és ugyanaz az oroszlán, aki mindig is volt” – folytatta Ocon, akit arról is megkérdeztek, mit gondol a pletykákról, melyek szerint a 41. életévét hamarosan betöltő pilóta akár egy másik istállóhoz is távozhat.

„Ez egy nagyon jó kérdés, ilyesmin még nem gondolkodtam, mert ez a jövő zenéje. Beszéljünk erről, amikor közelebb leszünk a szünethez, és ahhoz a dologhoz, amit szerintem mindannyian bolond szezonnak nevezünk. Szerintem tett egy lépést előre, még mindig egy félelmetes versenyző, aki nagyon jó munkát végez, és gyorsan felveszi a sebességet. A mostani autók újak, mi pedig régóta nem jártunk Kanadában, ezért nagyon lenyűgözött, hogy milyen gyors volt. Nagyszerű munkát végez nálunk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: