DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocon: Bíztam benne, hogy Alonso nem teszi meg

A francia csapattárs segítsége kellett ahhoz, hogy Fernando Alonso motorproblémája mellett megtartsa helyét a Kanadai Nagydíjon – ennek ellenére a spanyol helycserét akart, mert gyorsabbnak tartotta magát.

Csapatmunkával mentette meg az Alpine Fernando Alonso hetedik helyét Montrealban (amelyet később aztán cikázás miatt végül mégis elveszített): az egyenesbeli, motorhoz kapcsolódó problémával küzdő, körönként egy másodpercet bukó spanyol előtt haladó Esteban Ocon nem szakította le DRS-távolságon kívülre a testvérautót, hogy Alonso a hátsó szárnyát nyitva tapadhasson és így védekezzen az őt üldöző Alfa Romeókkal szemben.

„A verseny végén Valtteri (Bottas) nagy nyomás helyezett Fernandóra. Megpróbáltunk csapatjátékot űzni, DRS-t adtam Fernandónak, az elképzelés pedig működött, tökéletesen végre tudtuk hajtani. Fernandónak motorgondja volt, én pedig szándékosan visszavettem, hogy meghúzzam, így védekezhessen Valtteri ellen” – idézi az Autosport Ocont.



„Nagyon jó csapatmunkát végeztünk, valamennyien együttesen, így sikerült kitartanunk – a tükörből figyelve ugyanis elég szoros volt a verseny köztük! Nagy löketet is jelentett ez a konstruktőri bajnokságban, a McLaren nullázása pedig szintén segíti a felzárkózásunkat” – folytatta a francia, kitérve a csapatversenyre, ahol a negyedik McLaren 65, az ötödik Alpine 57, a hatodik Alfa Romeo pedig 51 ponttal rendelkezik.

Tekintve, hogy Ocon segítette megvédeni a hetedik helyet, Alonsónak volt egy nem túl bajtársias megnyilvánulása a csapatrádióban: a spanyol arra célzott, meg kellene cserélni a két autót, mert műszaki hibájáig az egész hétvégén sokkal gyorsabb volt Oconnál.

„Nos, én bíztam benne és a csapatban, hogy ez nem fog megtörténni” – reagált Ocon. „A múltban csináltunk már ilyen, tavaly Brazíliában, én nem előztem volna meg őt ilyen esetben. Ha arról lett volna szó, hogy védekezhessen Valtterivel szemben és hiúsuljon meg Valtteri előzése, akkor persze mindig lehet pozíciót cserélni utólag.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: