DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Max másképp versenyez Leclerc ellen”

Az ex-F1-es pilótából lett tv-s szakértő, Karun Chandhok szerint a regnáló világbajnok más hozzáállást mutat idén, mint tette tavaly Lewis Hamilton ellen, akit le akart taszítani az F1-es trónról.

Az elmúlt időszak legintenzívebb világbajnoki párharcát vívta 2021-ben Max Verstappen és Lewis Hamilton: a két klasszis csatája nem egyszer ütközésig fajult a pályán. Idén Charles Leclerc személyében új fő riválist kapott a címvédő holland, akivel ugyancsak többször összecsaptak már a futamokon, egyelőre azonban mindezt kontakt nélkül tették meg.

Karun Chandhok, aki korábbi F1-es versenyzőként jelenleg a Sky Sports szakértői csapatát erősíti, úgy látja, hogy a Red Bull pilótája más felfogásban száll harcba ferraris ellenfelével, mint tette azt Hamiltonnal tavaly – ennek pedig az oka, hogy a hétszeres világbajnokot le akarta taszítani az F1 trónjáról, míg Leclerc-re kortárs kihívóként tekint:

verstappen-leclerc-2022-miami-redbull



„Azt hiszem, a szaúdi futam után beszéltünk már erről. Továbbra is hiszem, hogy valóban másként versenyez Leclerc ellen, mint tette azt tavaly Lewis ellen, mert úgy gondolom, Lewis ellen meg akarta alapozni a hírnevét, nem igaz?” – fogalmazott Chandhok. „Lewis volt az uralkodó király a kastélyban, Maxnak pedig le kellett őt taszítania a trónról vagy legalábbis így érezte, ezért jobban kirakta a könyökét.”

„Mindeközben Leclerc-rel kortársakként nőttek fel, és úgy látom, Max úgy érzi, őt nem kell feltétlenül lesöpörnie a színpadról. Leclerc-re egyenrangúként tekint, akivel gyerekkoruk óta együtt versenyeztek, emiatt pedig kevesebbszer rakja ki a könyökét és tisztábban versenyeznek egymás ellen. Több helyet hagynak egymásnak, és ebbe talán részben belejátszik az is, hogy érettebb és hogy már megnyerte a világbajnokságot, de egyértelműen úgy gondolom, hogy gondolkodásbeli váltás is van benne.”

Bár a szezon képe valóban arról tanúskodik, hogy Verstappen és Leclerc vív a vb-címért, az utóbbi futamokon a monacói olyan hátrányba került a Ferrari meghibásodásai miatt, hogy már csak harmadik az összetett tabellán, s 49 pontra rúg a lemaradása a hollandhoz képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: