DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko szerint a Red Bull dominálja a szezont

A Red Bull tanácsadója szerint az osztrák istálló dominált a szezon eddigi részében, azonban úgy gondolja, hogy a csapatnak továbbra is dolgoznia kell az RB18 megbízhatóságán.

Noha a 2022-es szezon eddig a Ferrari és a Red Bull versenyfutásáról szólt, az energiaitalosok jó formájuknak köszönhetően magabiztos előnyt szereztek a konstruktőri pontversenyben, míg az egyéni összetettben szintén a két Red Bull-pilóta áll a tabella élén, Verstappen–Perez sorrendben. A világbajnoki címvédő holland immár 49 ponttal gyűjtött többet, mint a szezont bombaformában kezdő Charles Leclerc, a monacói versenyzőt azonban több technikai probléma is hátráltatta az utóbbi néhány versenyen.

Megbízhatósági problémák ide, megbízhatósági problémák oda, Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint eddig egyértelműen ők uralták a szezont: „A legfontosabb, hogy megbízható autód legyen, amivel be tudod fejezni a versenyeket. Nagyszerű formában vagyunk, eddig többnyire az üldözők szerepében voltunk a szezon első felében, most azonban mi dominálunk. Ha hét versenyt megnyersz a kilencből, akkor az bizony dominálás” – idézi az osztrák szakember véleményét a Motorsport.com.



Az osztrák istálló a legjobb szezonkezdetének örülhet 2011 óta, hátradőlniük azonban továbbra sem szabad. Verstappen az időmérős tempó javítását szorgalmazta, és ne felejtsük, hogy a hollandnak és Pereznek is kijutott a technikai problémákból, hiszen a páros rögtön egy dupla kieséssel kezdte a szezont Bahreinben, legutóbb pedig épp Montrealban adódtak gondok Perez autójával, ami véget is vetett a mexikói versenyének.

„A megbízhatóság mindig egy problémaforrás, ha ennyire a határon használod az autót. Ezt láthatjuk a Ferrarinál is. A Mercedes az egyetlen csapat, ami még nem esett ki technikai hiba miatt, de nekik is vissza kellett venniük korábban túlmelegedési problémák miatt” – fejezte be gondolatait Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: