DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Russell végleg befut, ha megveri Hamiltont”

Jacques Villeneuve szerint a fiatal brit elsődleges célja az, hogy legyőzze a hétszeres világbajnokot, amellyel végérvényesen megszilárdítaná helyét a legjobbak között.

Russell elképesztő teljesítményt nyújt idén, miután a Mercedes három Williamsnél töltött szezon után úgy döntött, hogy lehetőséget ad neki Lewis Hamilton csapattársaként. Az ifjú brit már háromszor locsolhatott pezsgőt a dobogón, miközben egyik versenyen sem adta alább az ötödik pozíciónál. Impozáns eredménysorának köszönhetően jelenleg az egyéni összetett negyedik helyét foglalja el, többek között Carlos Sainz, és csapattársa, Hamilton előtt.

Összességében elmondható, hogy Russell jobban megbirkózik a Mercedes nehezen vezethető autójával, mint rutinos csapattársa, ezt bizonyítja az is, hogy Hamilton eddig mindössze kétszer tudta legyőzni futamon újdonsült csapattársát. Villeneuve szerint éppen a hétszeres világbajnok legyőzése Russell egyetlen idei célja, tekintve, hogy az Ezüst Nyilak képtelenek felvenni a harcot az iramot diktáló Red Bull–Ferrari párossal.



„Már megvan a szükséges tapasztalata, és azt is tudja, hogy milyen egy nehezen vezethető autóval megbirkózni, ezért nem okoz számára nehézséget a Mercedes pattogó autója” – méltatta Nico Rosberghez hasonlóan Russell eddigi teljesítményét a kanadai.  A szezon eleje óta tisztában van vele, hogy nincs esélyük a bajnokság megnyerésére, így a legfőbb célja legyőzni Lewist, amivel végleg befuthatna.”

A korábbi világbajnok azt is elmondta, hogy véleménye szerint Hamilton sikereinek elsődleges összetevője a brackley-i mérnöki gárda volt, ahogy annak idején Michael Schumacher esetében is. „Őrület, hogy mindketten éveket tölthettek a legjobb autóban, valódi ellenfelek nélkül. Senna és Prost mindketten hétszeres világbajnokok lehetnének, ha nem egymás csapattársai lettek volna. Egyszerűen elég annyi, hogy a legjobb autóban ülj egy erős csapattárs nélkül. Lewisnak ott volt Rosberg, de ő feladta” – mondta az F1 Nation podcast legújabb adásában Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: