DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone: Nem Leclerc lesz a világbajnok

A sorozatos hibák miatt Bernie Ecclestone nem tartja valószínűnek, hogy Charles Leclerc idén megszerzi első világbajnoki címét. Az F1 korábbi első embere szerint nem éri meg a monacóira fogadni.

Kiválóan kezdte a szezont, és jelentős előnybe került az első három futam után Charles Leclerc, később azonban jött az Imolában elkövetett hiba, majd többször is technikai gond miatt veszített pontokat a Ferrari pilótája. Ezt a címvédő Max Verstappen köszönte szépen, és kihasználta, így a nyár elejére fordult a kocka, és már a hollandnak áll a zászló.

Ezek fényében többen úgy vélik, hogy a maranellói istálló innen már nem hozza be a lemaradását, vagy nagy szerencsére lenne szükségük ahhoz, hogy Verstappen idén ne szerezze meg második vb-címét.



Ugyanezen az állásponton van a Formula-1 korábbi első embere, Bernie Ecclestone, aki nemrégiben a svájci Blick című lapnak nyilatkozott a fiatalok küzdelméről. Úgy véli, az olasz istálló régi önmagát idézi az autó meghibásodásait látva.

„A hibák ismét előjöttek. A megbízhatóság, amit látunk, gyakran a régi időkre emlékeztet, és maguk a versenyzők sem mindig magabiztosak a pályán. Ez azt jelenti, hogy Maxnak könnyű dolga van a Red Bullban, hiszen már hat győzelmet aratott. Sokakhoz hasonlóan én is reméltem, hogy a Ferrari több mint 14 év után ismét sikerrel jár, de sajnos azt kell mondanom, hogy aki továbbra is a Ferrarira, vagy Leclerc győzelmére teszi a pénzét, az semmit sem fog visszakapni belőle” – mondta Ecclestone a Blick számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: