DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Russell: Ha valamit megoldunk, keletkezik egy másik probléma!

George Russell úgy érzi, hogy a Mercedes csapata egyik csapdából esik a másikba, miközben újabb és újabb beállítási irányokat próbálnak ki a W13-as versenyautón.

A csapat úgy véli, hogy megoldotta a delfinezés problémáját, viszont a merev felfüggesztés miatt az autó elkezdte sokkal jobban odaverni az aszfalthoz a fenéklemezen rögzített kopóelemet. Ez azért problémás, mert ennek az elemnek a kopását fogják mérni az FIA új szabályai alapján a technikai ellenőrök a jövőben. Mivel az új autóval gyakorlatilag minden pálya ismeretlen kihívásokat tartogat, ezért nem tudja mire számíthat a hazai futama előtt.

„Szeretném hinni, hogy a nagyobb sebességű jellege a pályának jobban fog majd feküdni nekünk” – mondta Russell az Autosport.com oldal kérdésére. „Viszont nincs garancia semmire, az összes pálya egy talány volt eddig. Mindegyik verseny másfajta problémákat hozott elő, tehát csak hinni tudok a versenyképességben, de állítani nem lehet.”



A kérdésre, hogy mik voltak a különböző problémák így válaszolt: „Úgy általában az autóval kapcsolatban vannak problémák, ha megoldunk egyet, rögtön előjön egy másik, amire nem számítottunk. A delfinezésen túl vagyunk, de ahogy közelítjük az autó alját a talajhoz, akkor kezdjük agresszívan odacsapni az aszfalthoz. Úgy tűnik, jelenleg nincs optimális megoldás” – folytatta Russell.

A Mercedes Montrealban nagyobb hasmagasságot állított be, de Russell szerint ez semmiben sem befolyásolta a teljesítményt. „Futottunk nagyobb és kisebb hasmagassággal is, de a teljesítmény se nem javult, se nem romlott. Nem éreztem igazi változást a merevségben sem. Különböző hatások ébrednek, ha alacsony vagy magas hasmagassággal megyünk, ezen a lehető leghamarabb úrrá kell lennünk. Ugyan a vasárnapi verseny ígéretesnek tűnt, de a tempóhátrány még mindig nagyon jelentős az élen haladó autóval szemeben” – ismerte el ezzel Russell, hogy a csapatnak még sok munkája lesz.

„Papíron úgy tűnhet, hogy előre tudtunk lépni, de valójában még mindig nagyon messze vagyunk onnan, ahol lennünk kellene. Apró lépések történnek, nem nagy ugrások. Keményen dolgozunk, hogy behozzuk a lemaradást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: