DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton nem szeretne kísérleti nyúl lenni

Noha rengeteget fejlődött a Mercedes a szezon kezdetéhez képest, Lewis Hamiltonnak elege van a folyamatos kísérletezésekből. A brit pilóta autóján sok dolgot kipróbáltak az utóbbi időben, de úgy véli, ideje, hogy a csapattársa is elvégezze ezt a munkát.

A delfinezés jelensége miatt sokan szenvedtek az idei szezonban, de a csapatok többsége már kezdett megoldást találni, az ebből következő pattogásra, valamint az FIA is közbelépett egy szabálymódosítással.

A Kanadai Nagydíjon Lewis Hamilton a szezon első futama óta először állhatott fel a dobogóra, az autóra pedig jóval kevesebb panasza volt, mint a szabadedzések során, de nem először hárult rá a kísérletezés feladata, amikor javítani akartak a teljesítményükön. A hétszeres világbajnok szerint eljött az ideje a változásnak, és ideje, hogy George Russellé legyen a kísérleti nyúl szerepe.



 

„Igen, talán a szezon második felében George végezhetné a kísérletezéseket. Próbálunk dolgozni, és csapatként fejlődni. Azt hiszem, a jövőre nézve kicsit óvatosabbak leszünk a túl sok kísérletezéssel, mert az tényleg hátráltat a hétvégén, különösen, ha csak az első és a második edzésed van szárazon, és nem tudsz például FP3-at menni. Úgy gondolom, hogy rengeteg tanulsággal szolgálhat ez a hétvége, és sok mindent kijavíthatunk a jövőre nézve” – idézte Hamiltont a PlanetF1.

A 37 éves versenyző abban reménykedik, hogy a Montrealban mutatott formájuk a Brit Nagydíjon is meglesz, mivel nagyon fontos számára, hogy hazai pályán jól teljesítsenek.

„Tudjátok, tényleg nagyszerű volt a tempó, és nagyszerű látni, mert nem volt mindig ilyen ezzel az autóval. Most jó volt kicsit csatázni vele. Silverstone egy fontos verseny lesz a számunkra, szóval remélem, hogy harcolhatunk ezekkel a srácokkal. Most, amikor bejött a biztonsági autó, és elindultunk, azt reméltem, hogy küzdhetek velük, és megtalálom ennek a módját, de gyorsabbak voltak. Végül eljutunk majd oda is” – zárta gondolatait Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: