DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Váltóhiba vetett véget Perez versenyének

A szombati nap sem sikerült jól Sergio Perez számára, csak a 13. helyről rajtolhatott, aztán a futam is mindössze 9 körig tartott, mert technikai hiba miatt kiállni kényszerült.

A rövidre sikerült versenyről így vélekedett a mexikói: „Az indulás rendben volt, haladtam előre miközben még a gumikra és a fékekre is tudtam vigyázni. Ki tudtam használni az adódó lehetőségeket. Azután megadta magát a sebességváltó, ami már egyébként is a tervezett élettartama vége felé járt. Fájdalmas így kiesni, mert idén a megbízhatóság a kulcs a bajnoki címekhez. Természetesen nem jön jól egy ilyen hiba, amikor a bajnokságért tudok harcolni, de hosszú még a szezon, ezt most el kell felejteni és már Silverstone-ra kell koncentrálnunk.”

perez-redbull-montreal-futam



Felmerült, hogy esetleg köze lehet a meghibásodásnak az időmérő edzésen történt kicsúszáshoz vagy az új technikai irányelvekhez, amire ezt válaszolta: „Úgy gondoljuk, ennek a meghibásodásnak semmi köze nem volt a tegnapi hibához. Az új szabályok miatt végeztünk minimális módosításokat az autón, de jelenleg nem tudjuk, hogy ezeknek volt-e bármilyen köze a hibához.”

„Új szabályok vannak, de ettől még mindenki nyomja ahogy tudja, én is ezt teszem. Remélem sokkal jobb hétvégém lesz a következő, mint a mostani” – zárta le a Formula.hu virtuális jelenlétében adott nyilatkozatát Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: