DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Nem számítottam erre a dobogóra

A szezonnyitó Bahreini Nagydíj óta először állhatott fel a pódiumra Lewis Hamilton, aki a korábbi problémák ellenére nagyszerűen teljesített Kanadában. A hétszeres világbajnok úgy érzi, egy lépéssel közelebb kerültek az előttük lévő csapatokhoz.

A rajttól kezdve végig harcban volt a dobogóért a Mercedes brit versenyzője, aki a Bakuban látott szenvedés után ezúttal műr képes volt felvenni a harcot a legjobbakkal. Hamiltont végül a harmadik helyen intette le a kockás zászló, az eredménnyel pedig érhetően nagyon elégedett volt.

„Ez fantasztikus. Egész évben küzdünk az autóval, de sosem adjuk fel, és folyamatosan, kőkeményen dolgozunk. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Köszönöm mindenkinek, akik itt voltak, vagy a gyárakban dolgoztak. Az ellenfelek ma még gyorsabbak nálunk, de mindent beleadunk, és lehet, hogy egy lépéssel közelebb kerültünk hozzájuk. Remélem hamarosan ismét harcban lehetünk velük” – mondta Hamilton a futamot követően.



A 37 esztendős versenyző pénteken még elég sokat panaszkodott az autójára, most azonban végig jó tempóra volt képes, és nem maradt el sokkal Max Verstappen, valamint Carlos Sainz mögött a végén. Hamilton elárulta, őt is meglepte ez a teljesítmény.

„A második szakasz jobban sikerült, de nem igazán találtuk a megfelelő beállításokat. Mikor eljöttünk Kanadában, nem számítottunk erre a dobogóra. Ez a második dobogós helyezésem ebben a szezonban, itt szereztem az első futamgyőzelmemet is, szóval nagyon szeretem Montrealt, sokat jelent ez a dobogó számomra” – tette hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: