DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: A földön kell maradnunk

Az Aston Martin biztató pénteki teljesítménye ellenére a négyszeres világbajnok figyelmeztetett, hogy reális elvárásokat kell támasztaniuk magukkal szemben a hétvége hátralévő részére.

A silverstone-i alakulat mindkét autója a top 10-ben végzett a nyitóedzésen Montrealban, a második gyakorláson pedig Sebastian Vettel az igen előkelő negyedik helyen zárta a napot, a rutinos német azonban a biztató kezdés ellenére is óvatosan tekint előre.

„Ezen a pályán nehéz jól összerakni egy kört, különösen miután három éve versenyeztünk itt legutóbb” – idézi Vettelt az f1i.com. „Az 1-es kanyarban többször hibáztam, de összességében nagyon jól viselkedett az autó. Mindazonáltal realisztikusnak kell maradnunk az időmérővel kapcsolatban, mert bár javul a teljesítmény, még mindig van hova fejlődnünk.”



„A szombat nagyon trükkös lehet a megjósolhatatlan időjárás miatt, és úgy tűnik, hogy a körülmények ismét változékonyak lesznek majd” – utalt Vettel az előrejelzésekre, melyek esőt prognosztizálnak az időmérő edzés idejére. „De nagyon várom, bármilyen is legyen majd az időjárás.”

A német csapattársa, a hazai pályán szereplő Lance Stroll is megerősítette a fejlődést, valamint elmondta, hogy az utolsó györskörén forgalomba ütközött, ezért nem tudott javítani az idején, mely a 12. helyre volt elegendő a második edzésen: „Elégedett vagyok az elvégzett munkával, bár az utolsó körömben veszítettem egy kis időt a forgalom miatt. Összességében úgy gondolom, hogy előrelépéseket tettünk a beállításokkal, most már csak várnunk kell, hogy mit hoz majd az időjárás” – mondta a kanadai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: