DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Verstappen: Nem követtünk el hibákat

Fölényes teljesítménnyel húzta be a kanadai pole-t az esős Montrealban a Red Bull versenyzője, aki szerint a nyugodtság és a jó döntések jelentették ehhez a kulcsot a nehéz körülmények közepette.

Max Verstappen végig uralta a Formula-1-es Kanadai Nagydíj vizes pályán megrendezett időmérő edzését, s végül meglehetősen nagy előnnyel húzta be a rajtelsőséget. További örömre ad okot a Red Bull pilótája számára, hogy két fő világbajnoki üldözője, a csapattárs Sergio Perez és a ferraris Charles Leclerc egyaránt a mezőny utolsó harmadából startolhat csak vasárnap.

verstappen-montreal-dppi-day2



„Továbbra is arra számítok, hogy nem lesz sima verseny” – kezdte értékelését közvetlenül a kvalifikáció leintése után Verstappen. „A mai trükkös körülmények között nyugodtan tudtunk maradni, nem követtünk el hibákat és a megfelelő döntéseket hoztuk a Q3-ban.”

„Rendkívül örülök annak, hogy pole-pozíciót szerezhettem itt – valamint annak is, hogy visszatérhettünk Montrealba: eltelt némi idő a legutóbbi verseny óta, úgyhogy jó látni a rajongókat.”

A világbajnokságot vezető holland arra is kitért, miért szereti annyira az interjút készítő Jacques Villeneuve apjáról, Gilles-ről elnevezett pályát: „Mindig átéljük a gokartszerű élményt, köszönhetően az igazi rázóköveknek. Mindig élvezzük az itteni vezetést, és már várjuk a holnapot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: