DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Schumachert megviselte a bakui futam

A Haas német pilótája is fájdalmakról számolt be nemrégiben az Azerbajdzsáni Nagydíjjal kapcsolatban. Mick Schumacher szerint a célegyenesben érezhető pattogás számára is nagyon megterhelő volt.

Bár a Haas alapvetően nem szenvedett a túlzott mértékű pattogástól sem Bakuban, sem pedig az idei szezon jelentős részében, Mick Schumacher állítása szerint legutóbbi nekik sem volt könnyű dolguk az autóban.

A fiatal versenyző elárulta, a célegyenesben esélye sem volt a lazításra, folyamatosan támasztania kellett magát a delfinezés jelensége miatt.

„Azt hiszem, mindenkinek nagyon kemény versenye lehetett. Olyan 10-15 kör után kezdtem el érezni a hátamat, és őszintén mondom, a végére elég kemény hátfájásom volt. A probléma az, hogy azzal a pattogással, amit a nagyobb bukkanók miatt tapasztaltunk az egyenesben, egyszerűen nincs lehetőséged a regenerálódásra. Alapvetően tavaly az egyenesekben volt időd pihenni, míg most folyamatosan feszíteni próbálsz, mert annyira dobál az autó. Minden körben meghúztak az övek, itt is, ott is nyomott, szóval egészen más izmokat dolgoztatott meg, amihez hozzá kell szokni” – idézte Schumachert a Motorsport.

Az amerikai istálló pilótája szerint jó döntés volt az FIA részéről, hogy szabályt módosítanak ebben az ügyben, mivel komoly egészségügyi gondok alakulhatnak ki a pilótáknál.



 

„Azt gondolom ez olyasmi, amit nem kellene megszoknunk, mivel néhány év múlva hatással lenne ránk. Hallottam történetét egy versenyzőnek, aki a 70-es vagy 80-as években versenyzett, és ugyanilyen gondjai voltak a hátával a delfinezés miatt, majd vissza kellett vonulnia az F1-ből. Biztos vagyok benne, hogy az F1 és az FIA mindent megtesz, hogy megpróbálja megoldani” – folytatta Schumacher.

A 23 éves versenyző tudja, hogy mennyire kellemetlen ez, mivel tavaly elég sokáig küzdött egy rossz üléssel, így van elképzelése arról, hogy Carlos Sainz, vagy George Russell számára mennyire rossz a helyzet.

„Mindig is egyetértettem velük. Tudom milyen érzés, amikor valami nem kényelmes. Egy ideig görbe üléssel mentem. Ez nyilvánvalóan csak azt jelenti, hogy gyorsabban kell cselekednünk, mint ahogy azt egyesek gondolják. Olyan dologról van szó, ami felé automatikusan elfordul az elméd. A fájdalom olyan, amire egyből rágondolsz, és ugyanez a helyzet versenyzés közben is. Teljesen a vezetésre akarsz koncentrálni, és nem a testedre. Ezért edzünk, ezért próbálunk fittek maradni, nem pedig azért, hogy azon kelljen gondolkodni, bírja-e a nyakam, és hogy nem tudok rendesen vezetni. Ezért vagyunk annyira fittek és vagyunk benne az edzésekben” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: