DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo már átérzi Russellék fájdalmát

Bakuban a McLaren F1-es pilótája is megtapasztalta, milyen kellemetlen érzésekkel jár a pattogás: az ausztrál szerint tenni kell valamit ez ellen, mert hosszú távon káros az egészségre.

A szezon eleje óta kínozza a Formula-1-es csapatok egy részét a delfinezésnek nevezett jelenség a 2022-es új autókkal, Bakuban viszont talán minden eddiginél jobban előjött a probléma, így olyan istállóknak is pattogott az autója a hosszú egyenesben, amelyeknek más helyszíneken nem igazán.

Ebbe a kategóriába tartozott a McLaren is, így az azeri hétvégén Daniel Ricciardo is átélhette azt, ami miatt George Russell és Lewis Hamilton már futamok óta panaszkodik – s az ausztrál most már abszolút átérzi a helyzetüket:

ricciardo-mclaren-baku-1



„Félek belegondolni, mit éreztek a többiek, mert ma nagyon szenvedtem” – mondta el Ricciardo a The Race hasábjain. „Hogy egyszerűen fogalmazzak: fájdalmas volt. Fájdalmas, és szerintem természetellenes is. Szó szerint olyan, mintha egy profi kosárlabdás pattogtatna a fejeddel. Nyilvánvalóan nem jó és nem is normális ez, valamit tennünk kell.”

„George-nál és Lewisnál például sokkal rosszabb a delfinezés, s ha ezt rosszabbnak is érzik, márpedig alighanem így van, akkor azt el sem tudom képzelni, mert így is fájdalmas volt nekem” – fogalmazott a többszörös nagydíjgyőztes.

A McLaren-pilóta is egyetért azokkal a véleményekkel, amiket többek között Russell, Carlos Sainz vagy szintén Baku után Pierre Gasly is hangsúlyozott, miszerint hosszú távon káros lehet a pilóták egészségi állapotára a pattogás: „Úgy gondolom, a pattogás frekvenciája sem tesz jót az agynak és a gerincnek hosszú távon” – vélekedett Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: