DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Marko: Verstappen mindenkit összezavart

Az egész csapatot megzavarta Max Verstappen, amikor bevetett egy trükköt a futam végén Helmut Marko szerint. A Red Bull tanácsadója elárulta, a holland megpróbált rámenni a leggyorsabb körre.

Magabiztos győzelmet arattak az energiaitalosok múlt hétvégén Bakuban, miután közvetlen riválisuk a Ferrari hosszú idő után először nullázott. Technikai gondok miatt a maranellóiak mindkét pilótája feladta a futamot, így az osztrák istálló versenyzőinek viszonylag könnyű dolga volt.

A futamot végül Max Verstappen nyerte meg, de a leggyorsabb kört csapattársa, Sergio Perez vitte el. A címvédőt megkérték arra, hogy vigyázzon versenygépére, ám a fiatal pilóta mégis megpróbálta megszerezni a plusz egy pontot.



 

„Az utolsó előtti körben mindenkit megzavart a trükkjével. Max azt mondta, hogy gondja volt a fékekkel, de aztán lila szektort ment” – idézte Helmut Marko szavait a RacingNews365.

A szakember a csapat hibás bokszkiállásairól is szót ejtett. Úgy véli, vizsgálatra lesz szükség, hogy később ne veszíthessenek rajta egy ilyen szituáción.

„Valamilyen okból kifolyólag nem mindegyik kiállásunk volt tökéletes. Szerencsére a verseny során ez nem számított. Mindent lefilmezünk, és a sportigazgatónk Jonathan Wheatley már a verseny alatt elrendelte, hogy mely részleteket szeretné kivizsgálni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: