DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hakkinen: A Red Bull minden hibát megbüntet

A Ferrari minden hibáját ki fogja használni az osztrák istálló Mika Hakkinen szerint. A finnek kétszeres világbajnoka úgy gondolja, az olaszoknak sürgősen meg kell oldaniuk a gondjaikat.

Bakuban meglepetésre mindkét Ferrari kiesett technikai gondok miatt, pedig Charles Leclernek komoly esélye volt a futamgyőzelemre. 9100 nap után először fordult elő, hogy mindkét versenyzőjük nullázott, ezzel viszont jelentős veszteséget könyvelhettek el egy közelgő rajtbüntetés, valamint a pontok miatt. A Red Bull ugyanis kettős sikernek örülhetett, Max Verstappen pedig megszerezte idei ötödik győzelmét, valamint 34 ponttal lépett el Leclerctől a pilóták tabelláján. Mika Hakkinen szerint kár, hogy így alakultak a dolgok, mivel izgalmas csata volt kilátásban a címvédő, és a monacói pilóta között.

„Charles Leclerc bizonyára azon gondolkodik, mit kell tennie, hogy szerencsét találjon. Az elmúlt négy versenyen pole-pozíciós volt, és a szombati kvalifikációs teljesítménye igazán briliánsnak mondható. Mindent kihozott az autóból, amit csak tudott. Azt hiszem, igazán szoros csatát láthattunk volna a futamgyőzelemért, mert Max biztos volt benne, hogy fel tud zárkózni Charlesra, de a Ferrari motorhibája miatt nem láthattuk, mi történik” – mondta Hakkinen az Unibetnek.

A finnek korábbi F1-es versenyzője úgy látja, hogy a Ferrari nem engedhet meg magának több hibát, ha továbbra is harcban akarnak lenni a világbajnoki címért.

 



„A Ferrari tudja, hogy az elmúlt három futam igazán kritikus volt, hiszen két motorprobléma és a rossz stratégia miatt Charles potenciális győzelmeket veszített el Spanyolországban, Monacóban, és Bakuban is. Az, hogy mindkét autó nem ér célba, egy dolog, de egy olyan napon, amikor a Red Bull egy kettősgyőzelemmel növeli az előnyét az egyéni, és a konstruktőri bajnokságban, az már katasztrófa. Érdekes lesz megtudni, hogy mi okozta a két másik Ferrari-motoros autó, a Haas és az Alfa Romeo kiesését, mert ha van valami konkrét probléma van, azt sürgősen meg kell oldani” – folytatta Hakkinen.

A kétszeres világbajnok szerint az olaszoknak megoldást kell találniuk a szezon feléig, mivel a Red Bull mindegyik hibájukat kihasználja majd.

„Mindössze három nagydíj van hátra a félidőig, és a Ferrarinak ténylegesen úrrá kell lennie a megbízhatósági problémáin, valamint nagyobb önbizalmat kell szereznie egy erős versenystratégia megvalósításában. Minden hibát megbüntet a Red Bull, amit Bakuban ismét láthattunk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: