DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Norris: Ricciardónak szerencséje volt

A McLaren brit versenyzőjét a futam hajrájában utasította csapata, hogy maradjon az Alonsóval nem bíró Ricciardo mögött, amit állítása szerint nehezen ugyan, de elfogadott.

A wokingi istálló versenyzői a szombati harmadik szabadedzésen mutatott erős teljesítmény ellenére csupán a nyolcadik és kilencedik helyen végeztek a vasárnapi versenyen Bakuban. Norris és Ricciardo eltérő stratégián kezdte a futamot, míg a brit a közepes keverékű gumikon rajtolt, addig az ausztrál a kemény keverékű Pirellikre szavazott. A két versenyző kétszer is egymás mögé keveredett a versenyen, a McLaren azonban mindkét esetben csapatutasításokkal próbálta meg elejét venni a kakaskodásnak.

Az első esetben a Norris mögött haladó Ricciardót arra kérték, hogy ne támadja csapattársát, hanem várja meg a brit bokszkiállását. A szerencse azonban később az ausztrál mellé állt, amikor a második virtuális biztonsági autós szakasz alatt tudta megejteni egyetlen kerékcseréjét, ezáltal Norris elé került. Ricciardo azonban beszorult Alonso Alpine-ja mögé, feltartva ezzel Norrist is. A csapat ekkor ismét a beavatkozást választotta, és utasította az ifjú britet, hogy maradjon Ricciardo mögött.



A versenyt követően Norris  elmondta, hogy nehezére esett elfogadni az utasítást, de a csapat érdekei ezt kívánták. „A kiállásom előtt volt egy kör, amikor megelőzhetett volna, de nem tette, és szerintem ezt a szívességet kapta vissza a verseny végén. Megelőzhettem volna, mert az 1-es kanyarban egymás mellett voltunk. Nehéz döntés volt, hogy megtegyem-e, vagy sem, mert valamivel jobb volt a tempón a végén a keményeken.”

„Danielnek szerencséje volt a VSC-vel, és a közepes gumikkal. Azt gondoltam, hogy keményebben tudja majd támadni Fernandót. A csapat szempontjából azonban jó munkát végeztünk, hiszen mindkettőnknek sikerült pontokat szereznünk.”

Norris azonban jelezte, hogy szeretne elbeszélgetni a csapattal az utasításokról, mert véleménye szerint a két szituáció merőben különbözött egymástól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: