DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ricciardo: Fernandót nem lehetett megelőzni

Kettős pontszerzést ért el a McLaren, és ezúttal Daniel Ricciardo volt az eredményesebb, nyolcadikként célba érve. A bokszfalról először Norrist, aztán az ausztrált segítették csapatutasítással.

A McLaren ausztrálja egy hosszú pont nélküli szériát szakított meg azerbajdzsáni nyolcadik pozíciójával: hazai pályán, Melbourne-ben elért hatodik helye óta négy futamot fejezett be az első tízen kívül. A végéig küzdött a hetedik pozícióért, Fernando Alonso Alpine-ját üldözve az utolsó körben is.

„Örülök, hogy újra pontokat szereztem. A csapat számára nagyjából ezek a helyek voltak elérhetők. Fernandóhoz képest egyes pillanatokban gyorsabbak lehettünk volna, de a harmadik szektorban annyira gyors volt az autója, hogy hiába tapadtunk a sebességváltójára az utolsó kanyarban, egyszerűen elhúzott. Láttam az elején, hogy Landónál ugyanez volt a helyzet ellene” – nyilatkozta a helyszíni riportereknek Ricciardo Bakuban, ahol még 2017-ben nyert futamot.



A McLaren is beleszólt a futamba, előbb az egy hellyel hátrébb, kilencedikként beérő Norrist, aztán Ricciardót küldték Alonsóra. „Egy kicsit játszadoztunk a csapatutasítással, de ez a végén kiegyenlítődött. Nem hiszem, hogy bármilyen más módon támadni tudtuk volna Fernandót. Az elején persze szerettem volna én is támadni, de aztán természetesen engedelmeskedtem a kérésnek. De ezeket átbeszéltük a futam előtt is, nem ért sokként vagy meglepetésként minket.”

„Amikor két vagy három kör volt vissza, szóltak, hogy tartani fogjuk a pozíciókat, szóval mondjuk, hogy visszakaptam a szívességet. Örülök, hogy mindkét autóval pontokat sikerült szerezni, egy olyan hétvégén, amikor küszködtünk az általános tempóval. Most boldog vagyok” – tette hozzá Ricciardo, aki felzárkózása egy fontos fejezetének tartja az Azerbajdzsáni Nagydíjat.

„Még mindig vannak területek, ahol tudom, hogy nem vagyok tökéletes. De úgy gondolom, tényleg jó lépést tettünk meg előre ezen a hétvégén, és még jobban sikerült megértenünk a beállításokat, hogy eljussak a kívánt érzethez. Ez egy pozitívum. A kvalifikáción képes voltam kicsit közelebb kerülni, de az, hogy közel vagyok, nem elég, nem az a fő célom. Ahhoz képest viszont, ahol két hete álltunk, egyértelműen örülök ennek a hétvégének úgy egészében” – összegezte a hétvége fejleményeit az ausztrál, akinek 2023-as sorsa beszédtéma az utóbbi időszakban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: