DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Egy részem élvezi a pletykákat

Egyre többen pletykálnak arról, hogy megromlott a viszont Daniel Ricciardo, és a McLaren csapata között, az ausztrál viszont úgy érzi, van előnye annak, ha mindenki találgat.

Miután Zak Brown nyíltan kijelentette, hogy nincsenek megelégedve pilótájukkal, egyre több helyről érkeznek olyan hírek, miszerint Ricciardo idő előtt elhagyhatja a wokingi alakulatot. Az ausztrál versenyző szerint jogosak a kritikák, ugyanakkor az ebből fakadó nyomás csak még nagyobb teljesítményre sarkallja őt.

„Egy részem imádja ezt. Ez az igazság, mert az egyik dolog, amit szeretek ebben a sportban, hogy megpróbálok valaminek a csúcsára jutni. Ilyenkor pedig reflektorfényben vagy, mindig rajtad van a figyelem, és a nyomás. Az egyik legerősebb, és leghálásabb érzés, amikor ilyen körülmények között teljesíteni tudsz. Tudom, hogy jelenleg nyilvánvalóan zajlanak a pletykák, de számomra ez egy jó ok arra, hogy visszavágjak és emlékeztessem az embereket, de elsősorban magamat arra, hogy még mindig képes vagyok rá” – idézte Ricciardo szavait a PlanetF1.



„Nincsenek kétségeim, szóval igen, ez elég szórakoztató, és nincs bajom azzal, hogy az emberek beszélnek erről, mert idén még nem igazán csináltam semmi látványosat, szóval tudom, hogy ez vele jár. Legbelül még mindig tudom, hogy mire vagyok képes, és alig várom, hogy ezt megmutassam. Remélhetőleg inkább előbb, mint utóbb” – folytatta a nyolcszoros futamgyőztes.

Ricciardo most Bakura igyekszik koncentrálni, ahol egyszer már sikerült győznie, még 2017-ben a Red Bull színeiben, az idei versenyen pedig úgy érzi, ismét sikeres lehet

„Ez lehetséges. Azt hiszem, azért is, mert ezen a versenyen a kvalifikáció mindig fontos, és úgy gondolom, elég potenciál van bennünk ahhoz, hogy jók legyünk. Ez is egy utcai pálya, és itt tényleg lehet előzni. Ha vasárnap megvan a versenytempó, akkor valami nagyszerűt tudsz csinálni, mert itt sokkal több lehetőség van, persze idén elég nehéz megmondani, de ez tesz optimistává, és szerintem az autónk elég tisztességes lesz a hétvégén” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: