DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Csak a csoda mentheti meg a Ricciardo–McLaren kapcsolatot”

A korábbi Formula-1-es pilóta, Marc Surer szerint bizonyára van egy opció Ricciardo és a McLaren szerződésében, amely lehetővé teszi annak felbontását, ha valamelyik fél rosszul teljesít.

Daniel Ricciardo 2021-ben csatlakozott a McLarenhez, ahol csak árnyéka régi önmagának, Lando Norris pedig rendre alaposan helyben hagyja csapattársát, aki sokszor még a Q2-be jutasért és a versenyen való pontszerzésért is csak küszködik.

Marc Surer, aki korábban öt Formula-1-es csapatnál is versenyzett, bizonyára tudja, milyen érzés lehet ennyiszer új közegbe kerülni, mint Ricciardo tette, aki szintén az ötödik istállónál próbál szerencsét. A visszavonult svájci versenyző szerint idén év végén szakítani fog a wokingi csapat az ausztrállal.

 



„Mindenek előtt le kell szögeznem, hogy hatalmas rajongója voltam Ricciardónak a merész előzései miatt” – kezdte Surer a Formula 1 News oldalának. „Később tudott fékezni bárki másnál, és még úgy is be tudta venni a kanyart, de mi a franc történt ezzel a képességével? Egyszerűen eltűnt!”

„Ami a szerződését illeti, általában ezekben van egy teljesítménnyel kapcsolatos záradék arra az esetre, ha a pilóta nem lenne elégedett az autóval, vagy a csapat a pilótával, persze ezt mi sosem fogjuk megtudni. A másik dolog pedig, hogy ha mindkét fél kölcsönösen hozzájárul, akkor közös megegyezéssel bármikor felbonthatják a kontraktust.”

„Úgy gondolom, az ő esetében ez fog történni, legkésőbb a szezon végén. Nem látom, miként lennének képesek folytatni ezt az együttműködést 2022 után, hacsak nem történik valami csoda, és sorra nyeri majd az idény hátralévő részében a versenyeket, de ha ezzel nem számolunk komolyabban, akkor ez lehet az utolsó szezonja a McLarennél.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: