DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Gasly: Minden opcióra nyitott vagyok

Perez hosszabbításával eldőlt, hogy a közeljövőben biztosan nem lesz újra a Red Bull F1-es versenyzője a francia, aki elismerte: a 2023 utáni időszakot illetően minden lehetőséget számításba vesz.

A Red Bull múlt héten jelentette be, hogy további két évre aláírt Sergio Perezzel, így 2024 végéig a mexikói marad a 2028 végéig kontraktussal rendelkező Max Verstappen csapattársa. Ezzel az is eldőlt, hogy Pierre Gasly biztosan nem fog visszatérni a közeljövőben az energiaitalosok első számú csapatához – a franciát viszont nem érte váratlanul, hogy Perez mellett tették le a voksukat:

„Nem lepődtem meg, mert eléggé objektív ember vagyok, és az alapján, amit várnak egy második pilótától, Perez minden feltételnek megfelel” – nyilatkozta Gasly már Bakuban a RaceFans.net szaklapnak. „Fantasztikus szezonja van idén, remekül teljesít: gyors, tapasztalt, van anyagi támogatói háttere, és jól passzol a csapathoz. Úgyhogy egyáltalán nem lepődtem meg rajta.”

gasly-rb-baku-day0



Gasly elmondta: át kell beszélniük a Red Bull tanácsadójával, Helmut Markóval, hogy mit jelent mindez az ő jövőjét illetően. Marko nemrég úgy nyilatkozott, hogy 2023 végéig eleve szerződés köti az AlphaTaurihoz a pilótát, és úgy látja, hogy azt követően sem lenne jobb opciója. Gasly elkötelezett is az AlphaTauri mellett, ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy többre vágyik a középmezőnynél:

„Tavaly, amikor versenyképesebb volt az autónk, megmutattam, mire vagyok képes a középmezőnyben. De nem is csak tavaly, 2019-ben és 2020-ban is. Ezért megértem az álláspontjukat, ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy elfogadnám, hogy minden úgy maradjon, ahogy most van. Meg kell találnunk, mi a legjobb mindnyájunknak. Természetesen jelenleg elkötelezett vagyok az AlphaTauri mellett. Mindent beleadok és mindent bele is fogok adni ezért a csapatért, még ha nehezebb időszakon is megyünk keresztül” – fogalmazott, hozzátéve, hogy idén egyelőre haloványabb produkciót nyújtanak, mint 2021-ben.

„Vannak személyes ambícióim, és a célom nyilván több annál, mint hogy a top 10-be kerülésért harcoljak. Nem ezért dolgozom minden nap. Többet akarok ennél, az élen akarok csatázni. Az elsődleges prioritás, hogy jól teljesítsek az AlphaTaurival és megbeszéljük Helmuttal, mi a legjobb mindannyiunk számára. Tíz éve, a gyerekkorom óta ismernek, remek a kapcsolatunk Helmuttal.”

Gasly azt is megerősítette, hogy nyitott arra, hogy a Red Bullon kívül is körbenézzen a 2024-es lehetőségeket illetően: „2023 után minden opciót figyelembe veszek, mert nincs semmim azt követően. Meg kell beszélnünk néhány dolgot Helmuttal. Nyilván a programban akarnak tartani, de meglátjuk, hogyan tudjuk ezt működésre bírni. Teljesen szokványos egyeztetések zajlanak erről” – mondta el a versenyző. Arra a kérdésre, hogy egy hasonló forgatókönyv elképzelhető-e nála, mint Alexander Albonnál, aki jelenleg a Red Bull támogatásával ugyan, de az energiaitalosok kötelékein kívül, a Williamsnél versenyez, Gasly igennel felelt, de részletekbe nem akart bocsátkozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: