DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Steiner válasza Hornernek: Kezdjetek el spórolni.

Komolyan visszavágott a Haas csapatfőnöke Christian Hornernek, aki úgy véli, a kisebb csapatok futamokat hagyhatnak ki a szezon vége felé. Günther Steiner szerint a nagyoknak ideje lenne spórolni.

Komolyan aggódik a költségvetési sapka korlátai miatt a Red Bull csapatfőnöke, aki nemrégiben úgy vélte, hogy a pénzügyi okok miatt egyes csapatok kihagyhatnak pár futamot a szezon végén. Ezzel kapcsolatban azóta már Mattia Binotto is elmondta véleményét, aki hasonló állásponton volt, mint Horner, ám nem mindenki ért egyet velük a paddockban.

A Haas főnöke úgy érzi, ideje lenne a nagyobb istállóknak is elkezdeniük a spórolást.



„El kell kezdeni a spórolást, mert még hat hónap van hátra. Ha az utolsó négy futamra nem tudtok spórolni, akkor most kezdjétek el. Ez az üzlet. Amennyiben a Red Bull nem csinálja meg az utolsó négy futamot, akkor kilenc csapat nagyon örülni fog ennek, mert jövőre már nem kapnak több bajnoki bevételt, és mi ezt be tudjuk osztani. Szóval mi boldog emberek vagyunk, és biztosan a Ferrari is boldog lesz, ha nem lesznek ott az utolsó négy futamon” – reagált a kritikákra Steiner.

A szakember szerint mások is képesek lesznek a limiten belül maradni, így a Red Bull sem költekezhet felelőtlenül.

„Horner azt mondja, hogy nem lehet megcsinálni, de üzletemberként a nap végén mindig be kell fejezni a munkát. A médiának is meg kell oldania, ha van egy költségvetésetek, de egész évben üzleti osztályon repülsz, aztán azt mondod, hogy nem tudok elmenni az utolsó négy futamra, mert elfogyott a pénzem mit mondana a főnökötök?” – zárta gondolatait Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: