DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon: Vannak helyek, ahol mindenképp lennie kell F1-nek

Egyre inkább úgy fest, hogy a Francia Nagydíj nem lesz részese a 2023-as Formula-1-es versenynaptárnak. Bár a pálya a rajongóknak nem tetszik, Esteban Ocon azért sajnálná Le Castellet-t.

Tízéves kihagyást követően tért vissza a Francia Nagydíj a száguldó cirkusz vérkeringésébe 2018-ban. Le Castellet Magny-Cours örökét vette át, egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel. Most úgy fest, hogy nemcsak a Monacói Nagydíj jövője, de Le Castellet helye is kérdésessé vált a továbbiakban.

Elég hamar, mindössze négy verseny után – 2020-ban a koronavírus miatt nem rendezték meg a Francia Nagydíjat – kikerülhet a versenynaptárból a francia helyszín, amit persze a francia csapat francia pilótája nagyon sajnálna.



„Folyamatosan figyelemmel követem a tárgyalásokat és az aktuális helyzetet, de nem állnak jól a dolgok” – kesergett Esteban Ocon. „Csalódott vagyok, mivel fiatalabb koromban még nem volt Francia Nagydíj. Nemrégiben visszahozták, ami miatt rendkívül szerencsés és hálás is vagyok egyszerre, de most rendesen ki kell élveznem a hazai hétvégém, mert talán nem lesz több.”

Ocon ezután kitért a Monacót övező pletykákra is, melyek szerint az F1 azon gondolkodik, hogy már nem akkora szimbóluma a sportnak az utcai pálya, mint a korábbi években: „Szerintem vannak országok, ahol mindenképpen versenyeznünk kell. Ide tartozik Franciaország, Belgium és ugyanúgy Monaco is. Az ilyen helyszíneket meg kellene tartanunk, aztán legfeljebb majd kitalálunk valamit.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: