DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Massa: Ricciardónak újra mosolyognia kell

Boldognak kell lennie, és élveznie a versenyzést a McLaren ausztrál versenyzőjének Felipe Massa szerint. A korábbi F1-es pilóta szerint Daniel Ricciardo nem találja önmagát jelenlegi csapatánál.

Egyre többször merül fel a sajtóban, hogy Daniel Ricciardo hamarosan távozhat a McLarentől, a csapat vezérigazgatója pedig nemrégiben konkrétan kijelentette, hogy többet várnak el versenyzőjüktől.

A brazilok korábbi F1-es pilótája úgy látja, az első lépés az lehet a sikerekhez, hogy Ricciardo ismét megtalálja a boldogságát.



„Azt hiszem, szüksége van arra, hogy újra lássuk a mosolyát, és hogy élvezze, amit csinál. Volt egy időszakom a Ferrarinál, ami trükkös volt. Ha minden pillanatban elromlik valami, és nem tudsz megfelelően koncentrálni, akkor nem vagy nyugodt és boldog. Boldognak kell lenned, élvezned kell a csapathoz fűződő kapcsolatodat. Vissza kell szereznie a mosolyt és élveznie kell a versenyzést” – mondta Felipe Massa az F1TV-nek.

A kritikákkal, és a pletykákkal kapcsolatban Massa úgy véli, Ricciardónak nem lenne szabad foglalkoznia azzal, mit mondanak mások.

„Daniel Ricciardo egy elképesztő versenyző, hihetetlen szinten van, ilyenkor pedig nem aggódhatsz ezek miatt. Ezek a beszélgetések elenyészők ahhoz képest, amit a pályán tudsz csinálni, szóval arra kell koncentrálnod, amit a pályán csinálsz. Hogy van-e szerződése a jövő évre vagy sem, az nem számít. Ezt magadba kell tenned, mert ez nem olyan probléma, ami miatt aggódnod kell. A probléma inkább az, hogy megértsd, hogyan legyél boldog és miként élvezd a versenyzést. Félre kell tennie ezeket a dolgokat, vissza kell térnie a versenyzéshez és a boldogsághoz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: