DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kiderült, mikor írta alá új szerződését Sergio Perez

Elárult néhány apróbb részletet a mexikói versenyző hosszabbításáról Helmut Marko. Az energiaitalosok tanácsadója szerint az új kontraktus aláírása extra motivációt jelentett a pilótájuk számára.

Ahogyan arról a Formula.hu is beszámolt, Sergio Perez újabb két évre elkötelezte magát a Red Bull csapatához. Az új megállapodást néhány nappal a Monacói Nagydíj után jelentették be, melyet kiváló teljesítményének köszönhetően a 32 esztendős versenyző nyert meg múlt vasárnap.

Perez szerződésével kapcsolatban több helyen is pletykálták, hogy a hercegség utcáin rendezett futam előtt aláírtak a felek, amit most Helmut Marko is megerősített az osztrák OE24-nek adott interjúban.

 



„A Monacói Nagydíj előtti pénteken adtuk neki a szerződést. Ezután extrán motivált volt. Nagyon jó, hogy ilyen versenyzőpárosunk van. Idén már öt győzelmet könyvelhettünk el” – mondta Marko.

A Red Bull szakembere arra is kitért, hogy Perez egyre nagyobb kihívást jelent Max Verstappen számára, ám az istállónál nem aggódnak egy esetleges házon belüli konfliktus miatt.

„Max továbbra is nyugodt. Elég önbizalma van, és a Ferrari is nyomás alatt van. Charles Leclercnek nehéz dolga volt ezzel, és hibákat követnek el, de ilyen a versenyzés. Monacóban arra kényszerítettük a Ferrarit, hogy reagáljanak a stratégiánkra, és rosszul döntöttek” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: