DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

„Perez már nem második számú a Red Bullnál”

A Monacói Nagydíjon mutatott teljesítménye után már kezd egyenrangúvá válni a csapattársával Sergio Perez Allan McNish szerint. A korábbi F1-es pilóta úgy véli, új helyzet állt elő a csapatnál.

Kiváló teljesítményt nyújtva Sergio Perez nyerte meg a Monacói Nagydíjat, pár nappal később pedig azt is bejelentették, hogy 2024-ig meghosszabbították szerződését a Red Bullnál. Az energiaitalos istállónál két stabilan erős pilóta szerepel, ám a címvédő Verstappen vélhetőleg még mindig kiemelt szerepben van az istállónál.

Van olyan azonban, aki ezt másképp látja. Allan McNish például úgy véli, a mexikói olyanra volt képes, amit nem sokan tudtak volna véghez vinni a hercegségben.



„A lényeg az, hogy gyorsabb volt Verstappennél, következetesen gyorsabb. Bármikor jobbnak lenni Verstappennél már önmagában is nehéz, de ezen a pályán különösen az” – mondta McNish az F1 Nation podcastben.

A korábbi F1-es, és többszörös Le Mans győztes versenyző úgy látja, Perez a korábbinál előrébb került a csapaton belül, és egyre veszélyesebbé válik majd a holland pilóta számára.

„Kezd abba a helyzetbe kerülni, amikor már nem ő lesz a második számú ember a csapatnál. Egyre inkább első számúvá válik, ami nagyon jó a csapatnak, hiszen két erős emberük van, akikkel megküzdhetnek a Ferrarival szemben” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: