DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Seidl elmondta, miért ekkora Ricciardo hátránya

A McLaren F1-es csapatfőnöke szerint az ausztrál még mindig nem csiszolódott teljesen az autóval, de Lando Norris kiváló teljesítménye is szerepet játszik a sokszor óriási lemaradásban.

Monacóban is folytatódott a legtöbb nagydíjhétvégére jellemző tendencia, hogy Daniel Ricciardo még mindig jelentős hátrányban van csapaton belül Lando Norrishoz képest: míg a brit az előkelő hatodik helyen hozta be a McLarent, az ausztrál csupán a 13. pozícióban látta meg a kockás zászlót. Andreas Seidl, a wokingiak csapatvezetője szerint két tényezőből áll össze, hogy a többszörös futamgyőztesnek sokszor nagy a lemaradása:

ricciardo-monaco-f1-dppi



„Összességében Daniel maga is elmondja, hogy még nem érzi százszázalékosan az autót, főleg az időmérőn, amikor abszolút a határokat kell feszegetni vele” – idézi Seidl szavait a RacingNews365.com hírportál. „Lando személyében egy roppant erős csapattárs ellen is kell mennie, ha pedig ezt a kettőt összerakjuk, akkor az együttesen eredményezheti azt a különbséget, amit olykor látunk.”

Van persze olyan is, amikor Ricciardo rajta kívül álló okok miatt lassú: Seidl is megerősítette, amit maga a pilóta is elmondott, hogy a Spanyol Nagydíj vasárnapján az autóval is gondjai voltak. „A barcelonai futamon egyszerűen nem volt lehetséges, hogy Daniel jobb tempót autózzon. Ezt ki kellett elemeznünk a verseny után, amit meg is tettünk. Találtunk egy problémát az autón, ami magyarázatot adott, és ez fontos volt, hogy tanulhassunk belőle.”

Mindenesetre Ricciardo küszködése kapcsán egyre többször merül fel, hogy az ausztrál 2023-ban már nem lesz a McLaren versenyzője – főleg Zak Brown elnök-vezérigazgató kritikus megszólalásainak fényében. Seidl viszont hangsúlyozta, hogy a csapat célja továbbra is az, hogy segítse az ausztrált felvenni a fonalat: „Amit tehetünk Daniellel közösen, s emellett elkötelezett mindkét fél, hogy egyszerűen továbbra is keményen dolgozunk azon, hogy megtaláljuk a hiányzó százalékokat.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: