DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brundle: Nyomás alatt a Leclerc–Ferrari kapcsolat

A Sky Sports kommentátora szerint a Ferrari elmúlt két versenyen elkövetett hibái komoly nyomás alá helyezhetik az eddig harmonikusnak tűnő kapcsolatot Leclerc és a csapat között.

Charles Leclerc Barcelonában egy motorhiba miatt volt kénytelen vezető pozícióból feladni a versenyt, míg Monacóban a Ferrari elrontott stratégiájának köszönhetően csupán a negyedik helyen végzett, miközben szombaton nagy fölénnyel szerezte meg a rajtelsőséget, vasárnap pedig magabiztosan vezette a versenyt a kiállásokig. A vártnál gyengébb eredmények miatt Leclerc elveszítette listavezető pozícióját az egyéni összetettben, és jelenleg kilenc ponttal áll Max Verstappen mögött.

Leclerc a Monacói GP-t követően elismerte, hogy hibák mindig előfordulhatnak, de Monte-Carlóban túl sok volt belőlük, amit nem engedhetnek meg maguknak a Red Bull-lal történő szoros versenyfutásban.



A Sky Sports kommentátora, Martin Brundle szokásos elemzésében felvetette a kérdést, hogy a Ferrari bakijai milyen hatással lehetnek Leclerc és a csapat eddig olajozottan működő kapcsolatára?

„Mindenki együttérez a hazai fiúval” – írta Brundle a Sky Sportson megjelent értékelésében. „Megszerezte a pole-pozíciót, és kényelmesen vezette a versenyt, de kicsúszott a kezéből a győzelem, miután három körön belül kétszer hívták ki kerékcserére, ráadásul a második cserénél várakoznia kellett a csapattársa mögött egy kommunikációs hiba miatt. Emiatt először Sergio Perez mögé esett vissza a második helyre, majd végül további pozíciókat veszítve, meg kellett elégednie a negyedik hellyel.”

„A kölcsönös csodálat és szeretet Leclerc és a Ferrari között a Schumacher-érára emlékeztet, de ez a kapcsolat most komoly próbatételnek lett kitéve Leclerc oldaláról, miután egy hét alatt két győzelmet is elbukott, elszalasztva ezzel az esélyt arra, hogy visszavegye a vezetést a bajnokságban” – írta a korábbi F1-es versenyző.

Az 1996-os világbajnok, Damon Hill eközben figyelmeztette Leclerc-t, hogy nem tanácsos nyilvánosan kritizálni a Ferrarit, mert az ilyen jellegű szituációkból mindig a maranellóiak jönnek ki jobban. „Nem kritizálhatod anélkül a csapatot, hogy az feszültséghez vezetne” – nyilatkozta Hill a Sky Sports Newsnak.  „A Ferrari nem az a csapat, ahol ezt megengedheted, mert általában ők jönnek ki nyertesen az ilyen helyzetekből. Szóval erre oda kell figyelnie” – tanácsolta a brit világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: