DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo mosolyog, de mélyen belül csalódott

Monacóban sem tudott pontot szerezni a McLaren ausztrálja, aki elismerte: még mindig nem barátkozott össze teljesen az MCL36-ossal – márpedig a városi pályán tökéletes összhang kellett volna.

Miközben Lando Norris a Monacói Nagydíjat is a középmezőny elejében zárta a hatodik helye révén, a csapattárs Daniel Ricciardo mindössze a 13. pozícióban látta meg a kockás zászlót. Nem véletlen, hogy a múlt héten már Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója is finoman kritizálta az ausztrál produkcióját, sőt egyre többször merül fel, hogy a többszörös nagydíjgyőztes jövőre már nem fog a wokingiak alkalmazásában állni.

ricciardo-mclaren-monaco-f1



Maga Ricciardo is tisztában van vele, hogy a monacói forduló sem a tervei szerint alakult: „Természetesen nehéz lenyelni ezt a hétvégét, de sajnos már rutinos vagyok ezekben: volt néhány ilyenem az elmúlt 12 hónapban, szóval szerintem már jobban kezelem a dolgot” – idézi őt a Formula1.com. „Ezért továbbra is mosolyogni fogok vagy legalábbis megpróbálok, de mélyen belül nyilván csalódott vagyok. Meg fogom vizsgálni a dolgokat, megbeszélést tartunk, de utána talán kikapcsolok pár napra. Van itt néhány barátom, próbálom kiélvezni a pályán kívüli pillanatokat és újrahangolni magam Bakura.”

Arról, hogy mi volt a probléma a hercegségben, így nyilatkozott Ricciardo: „Monacóban önbizalomra van szükséged, eggyé kell válnod az autóval. Ha ez nincs így, az a stopperen is meglátszik. Még mindig van néhány dolog, amit meg kell oldanom, és nyilván már egy ideje ez a helyzet, és azt kívánom, bárcsak ne így lenne, de sajnos ez a valóság. Úgy gondolom, lesz néhány pálya, ahol az első perctől kezdve összeállnak a dolgok és jó leszek, de arra számítok, hogy tovább kell dolgoznom és próbálkoznom. Nem fogom harc nélkül feladni, de nyilván nem a 13. helyekért szeretnék harcolni: minél előbb visszajutnék a pontszerzők közé.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: