DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Norris: Ez volt az egyik legijesztőbb életemben

A McLaren pilótája szerint roppant nehéz volt esős körülmények között vezetni Monacóban, a végeredményként begyűjtött hatodik hellyel és leggyorsabb körrel azonban így is elégedett.

Esős pályán startolt el – jókora csúszással – a Formula-1-es Monacói Nagydíj, a pilóták pedig az első körökben érezhetően roppant óvatosan vezettek. Lando Norris szerint ez nem volt véletlen: rendkívül trükkösnek és ijesztőnek nevezte a körülményeket a futam után.

norris-monaco-eso-dppi



„Nem tudom leírni, mennyire nehéz egy Formula-1-es autót vezetni igazán esős körülmények között ezen a pályán” – nyilatkozta a McLaren versenyzője a Sky Sports kameráinak. „Ez az egyik legidegtépőbb és ijesztőbb dolog, amit valaha csináltam életemben. Nagyon kemény. Tudod, hogy nyomnod kell, mert mások hibázhatnak, de ha így gondolkodsz, épp akkor fogsz te magad is elkövetni egy hibát.”

Norris azonban nem hibázott, s bár George Russell-lel szemben pozíciót veszített a bokszkiállások után, a hatodik helynek, valamint a leggyorsabb körnek és az azért járó bónuszpontnak is tudott örülni a fiatal brit:

„Kemény volt, de a rajttól a célig jó versenyt futottunk, menedzseltük a gumikat. Néhány dolgon még talán javíthatunk, mert nem érzem úgy, hogy hibátlan futamot teljesítettünk taktikailag és ilyesmi szempontból. De így is elégedett vagyok a hatodik hellyel. Jó pontokat szereztünk, miénk a leggyorsabb kör is. Szóval ha ötödik vagyok, azzal is csak egy pontot nyertem volna, ami valami, de azért nem a világ vége.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: