DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Latifi szerint nem ő hibázott

A kanadai versenyző a verseny legelső, biztonsági autó mögött teljesített körében csúszott bele a szalagkorlátba a hajtűkanyarban, állítása szerint azonban nem ő volt a vétkes.

A felvezető kört megelőző percekben eleredő eső miatt a versenyirányítás csak 16 perces csúszással engedte először útjára a mezőnyt a hétvégi Monacói Nagydíjon, és ekkor is csak a biztonsági autó mögött A pilóták már a lassú tempó mellett is nehezen bírkóztak meg a körülményekkel, hiszen Lance Stroll a Massanet-kanyarban érintette meg a szalagkorlátot, Latifi pedig a pálya leglassabb pontján, a hajtűkanyarban csúszott bele a korlátba. A kanadai egy szárnycserét követően folytatni tudta a versenyt, azonban értetlenül áll a baleset előtt.

„Fogalmam sincs, hogy mi történt” – kezdte a kanadai versenyző. „Az biztos, hogy nem én hibáztam. Egyszerűen csak bekanyarodtam, és olyan volt, mintha beragadt volna a gázpedál, mert ahogy elkezdtem kanyarodni hajtott egyet a motor” – idézi a Williams versenyzőjét a Motorsport Week. Latifi úgy látja, nem a gázpedál volt a probléma forrása, hanem valami egyéb dolog állhat a megcsúszás mögött.



„Olyan érzés volt, mintha beragadt volna a gázpedál, de nem ez történt. Viszont valamiért egyszer csak a motor hajtott egyet, annak ellenére, hogy akkor már nem nyomtam a pedált. Nagyon-nagyon furcsa volt, és meglepődtem, de nem aggódtam a továbbiakban, mert tudtam, hogy a pedállal minden rendben. Sajnos nem tudtam mit tenni, csak utas voltam az autóban. Kár a sérülésért, mert így gyakorlatilag már a verseny megkezdése előtt pozíción kívül voltunk” – zárta gondolatait Latifi.

A Williams versenyzőjét végül a 15. helyen intette le a kockás zászló, így tovább kell várnia első pontjaira 2022-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: